[行動po] “劭勸行動” 正式啓動! 推到所有功能組别都有手足參選,12個界别急需合資格手足

1203 回覆
113 Like 5 Dislike
My tg @fk3hk thx!!
好早問過佢,年代久遠,愛莫能助。
續間旅行社拜訪?
光復香港 時代革命
黃宏發,OBE,JP(英語:Andrew Wong Wang-fat,1943年12月11日-),香港政界人物、新界太平紳士,出生於上海,成長於香港,曾任多屆香港立法會議員,前香港行政局議員,前香港立法局主席(1995年-1997年),現為新界鄉議局當然執委。他是唯一一位獲民主派支持的立法局主席。他已婚,育有兩女一子。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%BB%83%E5%AE%8F%E7%99%BC
百羽
📢 緊急呼籲 1🗼旅遊界 📢
有手足已表態參與旅遊業功能組别選舉🗼 但暫時仲未收集到足夠嘅提名表格,面臨入唔成閘嘅風險 ⚠️

本行動現呼籲合資格嘅旅遊界選民,聯絡出戰旅遊界嘅手足 -- 周錦基先生 (民主派) 並簽署提名表格以支持佢,增加35+成事機會 ✔️

聯絡周先生📲
Telegram:@fk3hk 

呢個訊息已經放咗上行動Channel同轉發去其他TG羣 周生加油
但佢年紀老邁,議會嘅工作未必適合佢
定照試吓問先?
📢 緊急呼籲 1🗼旅遊界 📢
有手足已表態參與旅遊業功能組别選舉🗼 但暫時仲未收集到足夠嘅提名表格,面臨入唔成閘嘅風險 ⚠️

本行動現呼籲合資格嘅旅遊界選民,聯絡出戰旅遊界嘅手足 -- 周錦基先生 (民主派) 並簽署提名表格以支持佢,增加35+成事機會 ✔️

聯絡周先生📲
Telegram:@fk3hk 
呢兩個就真係難打啲...
前者全部都係民建聯
後者基本上真係發叔世襲
幫你推

我唔係功能組別
樓主pin一pin新post或者最新狀況好啲
冇代表嘅界别降至九個,最新消息留意:

[告急] [劭勸行動 Day3] 三個出戰功能組別既手足正面臨提名不足、入閘失敗既危機!!
https://lih.kg/2120224
漁農界上屆有兩個候選人
獨立人士VS親中派
不過都算係咁
始終全界嘅選民200人都冇
我都係咁覺得,鬼佬加中立形象贏面比較大,佢算表咗態就ok,當陳沛然處理

我覺得唔應該強求每個功能組別都要係泛民or本土,始終每個組別情況唔同,保險界即使有黃票應該係專業人士和理非保守類,叫攬炒嗰啲係保險界贏面真係細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞