[行動po] “劭勸行動” 正式啓動! 推到所有功能組别都有手足參選,12個界别急需合資格手足

1203 回覆
113 Like 5 Dislike
保險界個鬼佬講明 worry 國安法,可以當佢係自己人先?

https://www.facebook.com/LeeFaulknerFIA/
揾咗自己陣營嘅人先 唔得先靠佢
我覺得佢著重$多過民主
可以試吓揾職工盟幫手宣傳個行動
但機會唔知大唔大,始終入得公會嘅,基層佔多
而空姐未必有交通界票,因為呢界多數老闆先有票
揾咗自己陣營嘅人先 
唔得先靠佢同其他中間派人士
見到佢話自己唔親北京or反北京,令我覺得佢著重$多過民主 
漁農界原來其中一票係獸醫協會

獸醫會唔會大啲機會有黃?感覺無良心好難做到啲咁大愛嘅職業
選舉策略啫?佢講到明擔心國安法已經等於反北京啦

你見大部分選功能組別果啲都唔敢鮮明咁講話議會抗爭,反而係講跟選民意願行事呢啲說話
最慘係民建聯已經交左超過130個提名,而選民人數只得150個左右
所以真係好想遊説 kmb 派人選
反正政府繼續保鐵佢成間公司都唔會有運行

另一個可能係啲運輸界學者
熊永達係 best fit for 呢件事,佢本身又有民主黨背景,做過中西區區議員,運輸政策係佢專長,而佢而家又搞緊的士業聯會

有無佢啲學生同佢有 connection?
介唔介意擺一擺低你個TG/email喺度?
等我哋開新Po同喺行動channel update新文宣、快訊嗰陣,加入你爭少少票嘅消息,幫你揾手足做你提名人

等旅遊界合資格手足喺睇到想關消息之後,直接用TG/email聯絡你

方便嘅話,幫手FC吓個會先
搵司馬文會唔會幫到手
佢08年果時選過旅遊界

btw,真名上連登
每個功能組别好似最多只係俾交二定唔知三十個提名人簽名咋喎
但熊生係咪交通界選民嚟?
交通界全部團體票,無個人票架

只要同個業界有 connection 就得?
金融界

其實美資 citibank 係咪應該派人挑機?

同埋羅家聰呢類其實選唔選得?
工業(一)
見到凌速博覽有限公司係 FHKI 成員
凌速博覽係動漫節個籌辦機構
中西區葉錦龍(動漫節顧問)會唔會有機?
值得問
Pishhhhh
所以你宜加可以做嘅就係 一齊呼籲:

總知唔好投九東第4,5位
九東贏盡得3席,唔好投錯!
傳統泛民 + 國際線 + 本土 (3席)
DQ者自有Plan B
排第四、五不是取代Plan B的理由,請尊重民意!初選機制只是參選人自行決定與選民無say?
Push
Pishhhhh
東九三席最民主組合:
傳統泛民團隊: 譚民豪+胡志偉+Plan C
國際線團隊:黃Gphone+梁凱晴+國際線Plan C
本土團隊: 李加達+Plan B+Plan C
咁咪得囉!全力拉票啦!仲爭咩姐!
總知唔同光譜都要有,如果最後有2隊泛民參加,即係𠝹自己光譜嘅票!
快必做人地PlanC算啦
九東三席最民主組合:
傳統泛民團隊: 譚民豪+胡志偉+Plan C
國際線團隊:黃Gphone+梁凱晴+國際線Plan C
本土團隊: 李加達+Plan B+Plan C
咁咪得囉!全力拉票啦!仲爭咩姐!
總知唔同光譜都要有,如果最後有2隊泛民參加,即係𠝹自己光譜嘅票!
快必做人地PlanC算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞