[月供股票] 2020年7月(3) 問定唔問 睇完#1先好問

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
日狗識碌撚咩狙擊823就叻 貼倉都唔夠膽啦
同意周大俠
成堆中國科技股底預期下年個"E"上升10倍,計番今日個"P"咪得番幾倍
買股票係買預期都唔撚識
美女tsla amzn兩隻已經托起左20%指數 永遠都升你估大戶派錢咩
今季開始資金將會逐步回歸舊經濟股
國家表示利潤可防可控
你啱
就放長雙眼睇下 今年年底823咩價位
okok啦
drop to zero
貼倉先啦我baba沽剩利潤 700清倉 823逢低就買 好過買樓
咁高仲供?
好正常啦 700前兩年400幾蚊磨足兩年 300蚊果陣
又真係唔見日狗叫人買新經濟股
而家街市個師奶都識叫你買新經濟股 俾我實買舊經濟收下息算
係囉 唔係應該趁低位吸多d股?
尤其係港股市場 冇永遠升/永遠跌的 板塊會輪動 就好似當年瑞聲升到百鳩幾蚊入恆指 個個都話睇200 300 當年夠晒新經濟啦 而家咪又係得返50蚊
喇叭 vs 鏡頭既話,你見e加d電話就黎成個機背都係鏡頭,但有幾時見過有N咁多個喇叭
咁你就知點解瑞聲收晒皮
單野幾時完。。。
好似仲勁過03年
我已經開始分唔到邊隻係冇人用因為舊經濟全部都冇人用
遲下新經濟股連車都可以天上面飛 領展停車場無人租了
經歷股壇生涯無數次的交投,黃國英慨嘆港資將從港股市場沒落,「個股嘅價值就只係好穩定狀態,即係會被邊緣化,慢慢個交投會萎縮,最後主要得番派息功能」。他又指出,這對少數願意只收息的投資者或許沒所謂,惟已失去炒賣價值,以及長線資本大幅增值能力,因此大多數投資者會選擇放棄持有。

黃國英:只剩派息用途
https://hk.appledaily.com/local/20200722/WB2DNL6TYVASD3WHIPQDWGLVPY/
遲下新經濟有隨意門,乜春交通都唔洗搭
再試下人類腦電波可以直接傾電話同叫外賣 apple同美團都變舊經濟股 無人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞