[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (101)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
IE500Pro減價都好似3000頭 順手試埋啦
想問final make1 同B3 係咪取向相同
加多萬幾
冇聽過make1,但make1係自己調音wor雖然我唔知調成點,但宜家應該已經見唔到
仲可以試下um pro 50不過小小乾同刺耳
想問下打機用耳機係咪推薦hyperx
有d位相似 特別係人聲同中高 但係我覺得make1 整體質素同分析力好少少
未試啊,係諗住聽日先去試,所以而家仲係睇緊邊幾款會試咁
我見8/F好似做緊12.8K,係咪 64 Audio嗰隻?
我一陣睇埋評測先~Thank You
仲有得平 上次佢報12000都有找
筆直想盡量10k樓下
條U18T都係18K 廢事腳重頭輕
想改善低頻又KEEP到分析力
始終動鐵低頻差D
好似賣晒啦見佢網站寫售罄
不過試一試先,如果真係啱自己訂定先都得嘅

10k筆直都好大下我冇試過咁多貴線

我自己用過dita oslo 同 Eros II+
兩者對比
dita 人聲比較近,中高音去得盡啲順滑啲
但音場冇咁大 同會犧牲左啲分析力
Eros II+ 就著重中下盤
下潛較深打擊感明顯大
聽band /metal 野嘅話明顯岩feel 過dita 好多
但聽女聲冇dita 咁毒
而且keep 到個分析比起dita 聽到多啲細節
如果要人聲就dita 贏好多,整體音樂感就Eros II+

但你呢個筆直可以試埋pw1960s
隊爆個頭?
唔係應該會鬆左咩
針0.75 耳機座0.78
btw 我嗰條本身係mmcx 來 用轉插
我記錯咗 應該係dita隻耳機比人屌換線隊爆頭唔係條線 但oslo都係會有機會bad contact
九千變六千 第一次買呢個價位嘅耳機 聽人講話與其買player 同 耳機 不如攞晒啲筆值去買耳機
見到淘寶同款 四千幾至八千人仔都有買 跟住DIY同樣嘅就幾百至一千內
咁B3可以唔買 因為我已經有make1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞