本身無諗過初選會少過50萬人

235 回覆
613 Like 68 Dislike
唔係因為佢而去投喎
三罷又唔同,因為投完真係要有行動配合,始終對香港人黎講1罷工唔係無代價,但今次投就真係只需要投,雖然佢都有出口術嚇9人犯法,但又無好多行動落實配合,而且人家都明起碼有幾十萬人投佢邊搞到咁多,所以罷工少人係會灰,但又未至於會太過,但投個票都少就…
宣傳真心難
無政府用公器黎推廣算係咁
佢要呢個結果係要對正選有指導作用喎,正選18歲以下都投唔到,咁有咩可能初選會比18以下投?
係咁嘅環境底下仲夠膽搞初選 好撚勇
肯做就算做得唔完美已經勝過齋講唔做1,000,000倍
民主黨臨開波先出篇六大質疑
唔到我唔擔心講真
當然我都希望自己係小人之心
連登推左個幾星期
算早推

但宣傳個闊度夠唔夠就另一個問題(唔係問題,諗唔到咩詞語)
連登坐底推到十幾萬去投
佢而家咩都話犯法架啦,投個票風險已經算好低,如果有幾十萬人投佢最多就抽黎搞,咁如果連抽既風險都唔願意受,咁同直接宣佈放棄無咩分別。
依樣真
但十幾萬真係SET太低
最少都應該預30萬
35+喎?18歲以下投到立法會?
用下腦先
重點係,大部份人根本唔care邊35+個人入選,冇好強烈意願話一定非邊個不可,只care最尾有35+個黃營入到立法會
所以當五十萬人投,佔成個黃營選民總數兩三成已經好撚多
要睇下以咩根據先
佔中唔算啦
當年香港嘅抗爭氣候近乎零,連講句粗口都會被自己人鬧和理非非
咁嘅情況下佢都夠膽實行佔中同違法達義已經好勁
佢地覺得要同正選差無幾先叫有認受性
香港做民調真係慘
其實以投左初選嘅人數嚟計
如果真係遵守約章個影響都足夠大
排個隊都唔肯嘅,抵鳩香港人死
邊個衝邊個就係鬼
升級係為左證明升級無用

望返以前真係
2020年了,團結喇,好嗎
根本從另一角度睇
有兩三成黃營選民好介意邊個真正代表到自己
有好堅實同清晰既政治理念
已經好痴撚柒線
雖然依家其實都係一成半
其實計初選資源,去到五十萬已經好盡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞