本身無諗過初選會少過50萬人

235 回覆
613 Like 68 Dislike
但如果本身預有30萬人投票
人手會唔會多一倍
不過過到30萬我覺得都叫夠認受性既
點解唔珍惜下有投票既香港人,其實有呢個數都已經好好
有班PR吹話個人資料乜乜乜

反駁唔到
區選計三百萬選民,點計都唔知17萬幾有代表性
有人手都冇用
有啲票站真係負荷唔到咁多人
由佔中三恥成功翻身
你要諗下人手,二百幾個票站好似好多,但區選有四百幾,更加唔好講人手同埋科技野,仲有氣氛真係未必個個知
唔好鬆懈
投完票既你地請入嚟 有樣緊要嘢你地漏左
https://lih.kg/2103880
其實有真正投票率10-15%已經好有代表性
咁冇可能叫晒300萬出黎嘅,搵10%已經好犀利,統計學上嘅sample size嚟嘅姐。
其實已經好揼本

咁多區咁多票站臨時拉一大班義工
仲要組織咁多人去用一個全新系統
事前仲要說服咁多唔同派別 stakeholder 坐埋枱傾約章
其間仲唔可以鬆懈 要防埋對家各種明暗攻擊手段
成件事一啲都唔簡單
然後個經費眾籌其實仲未達標
所以係叫做超額完成
票站難揾,荃新天地有雪糕黃店做票站,即刻比管理層打壓大佢停租約
香港人deadline fighter姐
其實佢一直做既野都行先人幾步
香港人應該俾多d專重佢
初選都唔係憑空變出黎
背後要做好多準備功夫
又要提防港共打壓
300萬選民,黃藍64比,即180萬係黃
再請呢10%黃選民表態,就係17萬目標
30萬應該無難度
你拎人出黎?你都幾搞笑
你要知初選眾籌得3分1,好少人捐物資,反應同宣傳都係冷淡

唔係港共幫手根本谷唔到咁多人
大家投得咁開心 係咪唔記得咗初選經費眾籌其實到呢一刻都係未達標

大家屌緊咁多人投 點解唔開多幾個counter 果陣係咪唔記得工作人員啲電話ipad 都係唔夠數靠人捐番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞