黃店㗎仔飯店主送外賣期間被黑警㩒低咗 被告無合理權限及需要策騎一輛滑板車 罰款200元

246 回覆
488 Like 31 Dislike
好似唔駛
係夜晚要裝前後燈
全部啞架 你叫停佢一定會停低
想打人咪講
我尋日先上庭認左單行人路踩單車,罰300,之前衰過郊野公園踩單車,罰400
香港法例係ON9 嘅,明明行人路無人,又唔比人踩,係都要人落馬路同貨櫃車泥頭車爭路,有乜事累到自己仲累埋其他司機,都唔知點解法例咁ON9
真。呢個官真係已幫到盡
視乎你在行人路定馬路
cls
女人擔遮直頭係攻擊性武器
係咪行人路踩俾人捉到呀
可唔可以講吓點解最尾會輸
癡鳩線拎住個外賣都大機會輸要認罪咁撚痴線
部車係咪電動呀
如喺行人路上踩單車送外賣,捉得好勁架喎
d石油氣佬逆線行車都好少俾人拉
有陣時未必係法例問題,而係執法者問題
好似行人行落單車徑其實可以罰款,但又好少執法,但就狂捕實d勁短嘅單車徑出入口位嚟捉單車撚咁
係旺角見過人揸出馬路行,當正自己係車
重要幾撚快下,應該有20
應該係衰喺行人路踩啦
唔通滑板車喺公路踩咩

咁無得拗喎,行人路踩車做生意不嬲捉得嚴
唔好下下政治化啦
真係有條例講唔可以喺行人路踩單車/滑板車

店主比人捉到正有乜計
其實外賣仔踩車俾警察捉好常見
唔好下下政治化,自己傻仔犯法都講成打壓
警察招募:隨時用武力推跌人 打爛外賣 又唔駛賠錢 歡迎加入
行人路唔可以踩滑板車(唔係用電嗰隻)
唔通落馬路同車爭路踩咩
又唔係全香港都有單車徑
要上訴啦屌 全港咁多人送貨送外賣喎

全港票站一覽:
https://drive.google.com/drive/folders/1iZAOFKAfDIxeGdVWVoXS8-TAUJxzENpk

選民資料(預早截圖):
https://www1.voterinfo.gov.hk/bd_reovi/OVIES/jsp/mob/

好似講粗口夫婦咁

軍伐式嘅統治已經唔係第一日嘅事
熟西 拉反狗屋 諗到冇得再諗先告e條 e條都告唔到就要告亂拋垃圾嫁la
俾人捉正常,但你有無見過捉單車會撳鳩低人呀
Ding
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞