國內手機大廠,將率先使用 S865plus 5G推出新機!

87 回覆
24 Like 2 Dislike
ASUS係台灣
第一,你篇野係2020年嘅,我地嘅證據係90年代尾,二千年。講來源,你已經收左皮
第二,我地講嘅重點,係台灣香港,手機同手提電話同時都有人用,仲早過支人。
我地證據確鑿,你都係早啲休息下啦
九十年代初仲用緊 motorola 3200 大哥大啊00後
支那(1993)仲要遲香港(1985)幾年先有得公開發售
點撚樣將"手機"傳入香港啊?
咪即係寫文條友同你一樣咁撚垃圾囉
係支那叫先,証據:

屌你真係00後
攞咗証據出嚟,專家都咁講,唔夠人講就話我00後??
話你00後因為你連wiki都唔撚識用廢物
佢篇嘢係隻馬拉支那喺2009年寫嘅垃圾
個傻仔連香港以前用大哥大都唔知
咁都叫證據咁我講嘅都係證據啦
佢拎2009年寫嘅野,去推返比佢前年代已經出左嘅用詞證據,個邏輯係邊?
係咪即係個仔教返個阿媽點生BB
你呢個2001年既雜誌其實乜都Prove唔到,因為另一篇文已經證明左1998年已經有用手機呢個Term,你頂多可以證明2001年香港同時有用手機同手電去代表手提電話呢樣野。

Btw霆鋒Edison埋身大激鬥
咁都唔見得嗰篇台灣文章有說服力
我地個刊出年份,已經贏咗你啦豬豬😘
快過電腦
咁zenfone7呢
華碩只有rog買得下
https://www.youtube.com/watch?v=Jh_t2M8zlaA
1997年 手機

以前啲嘢難揾到

Zenfone 6真三卡槽加五千電
到依家有邊部855齊以上功能
但專家講野一定係有說服力好多
咁更加証明係支那傳嚟,你搵到1993年前係用手x??
你去高登搵你朋友磚機重道條5毛磚家慢慢傾。
支共個鍾南山都係專家,你一定信晒佢
屌你真係智障架喎,唔係扮架喎
依家係你要揾份支那文獻證明支那1997年之前已經有手機
請大家支持國產機(ROC)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞