國內手機大廠,將率先使用 S865plus 5G推出新機!

87 回覆
24 Like 2 Dislike
傻仔
BINC 即刻深潛
台灣國內
個GAY界賤種真係鳩足十鳩幾年
好撚多年前係高登已經見佢講埋啲戇鳩野
另一個國內

就唔到華碩啦, 一定係華為
sorry搞錯咗少少嘢,俾youtube個標題誤導咗

嗰部係愛立信T18雙頻手機
柒夠未,屎為邊用到s865plus 呀傻鳩,企開啲啦
深乜鬼野潛?!唔得閒就當深潛?政府用支那字有幾出奇?

SO?

咪即係嗰時幾隻名都有人用囉垃圾
你連開條link都懶
https://app3.rthk.hk/mediadigest/content.php?aid=1925
嗰個年代手機啱啱由"淨係可以打電話"踏入"功能機"
稱呼只係未定形
而之後定形咗叫手機
支那當年乜春都冇,大把貨都要靠香港入口

"手機"都係香港傳入去
屌你老母條死智障就將香港嘢當做支那嘢
咁撚鐘意支那就返支那食屎啦
政你老母府啊廢物

你唔係00後就一定係支那移民
未見過以前嘅香港就以後香港所有嘢都係支那入口
有心引戰 高手
台灣人係咁講

右邊,支人用詞,左邊,台灣人用詞

係邊個跟邊個?
呢條係屎為柒頭5毛,請大家ignore and block, 唔好回佢,唔好推
我可以好肯定係支那傳入台灣,之不過係呢篇文誤傳
班哲明武世巴打,同小妹搵晒資料,證據,手機一詞係港台用先,支狗跟尾用。證據確鑿😘
呀機界,成日屈人用支詞,但一啲證據都無,證明到手機一詞,係支人用早過港台
肯定?我肯定你媽媽係男人添呀,肯定
點解你叫人唔block自己唔block咁搞笑
Btw收皮啦 引戰狗
一定係支那字,我無老屈,文章有錯唔出奇

一個人到底要有幾廢先會是但cap個二打六嘅留言當證據
手x呢個詞語早喺九十年代初傳入,所以九八年有手x呢個詞語係政府刊物度,至於台灣嗰篇文,估計係連台灣人都搞錯,唔知呢個詞語由大陸傳入
大佬,先唔講你求其搵個留言就證據咁岸鳩,你仲要搵2019年嘅嘢,佢推翻90年代同二千年頭嘅用詞,有無咁弱智呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞