靈堂外自稱是何鴻燊親女 周女士:一出世俾人抱去山旮旯

282 回覆
1351 Like 30 Dislike

何家四房親屬今日齊集位於北角的香港殯儀館,為賭王何鴻燊舉行設靈,並於下午4時進行公祭,雖然距離公祭尚有一段時間,但殯儀館門外已陸續聚集前來弔唁的市民。當記者在現場和其中一個身穿大紅大紫鮮色旗袍、倚在欄杆等候入場的周姓女士傾談時,對方竟然自稱是何鴻燊親生女兒,更說自己姓周而非姓何,是由於小時候被人抱走關係。

年約60歲、略帶鄉音的周女士表示:「我細個俾佢抱咗去山旮旯湊大……係佢契女呀,都屬於親女呀。」問她何人湊大她時,她重覆說:「我細個俾佢送咗去山旮旯。」但未有透露是何人送走她。她又指自己早上10時已送了花圈到靈堂,現在要等4時跟公眾隊一齊入靈堂拜祭賭王。記者問她是否認識何鴻燊,周女士說:「我一生出嚟已經俾人抱去山旮旯嗰度,到而家問到先知佢係我親爹哋。」有記者問她是否為了此事才到香港,周女士煞有介事說自己已來港很久。問到她為何到此時才透露此事,周女士有點吞吞吐吐說:「我……呢排……呢幾年慢慢先知。」其後,有個自稱是周女士丈夫的譚姓男士,聲稱自己是譚詠麟細佬,他又指自己因為得閒,才陪太太前來向賭王致祭。
我都係
睇佢用個咩罩都知係個乜人啦
人地出殯你走去攪事
抵佢俾人打到豬頭咁
其實有啲似
話係賭王契媽都得啦
何源燊冇搞蓄牧業
應該係fake news
屌 睇到最後笑撚左

其後,有個自稱是周女士丈夫的譚姓男士,聲稱自己是譚詠麟細佬,他又指自己因為得閒,才陪太太前來向賭王致祭。
比史力加抱走咗所以住係山旮旯
都冇鬼味根本就唔係
隻人形豬真係唔驚比人熔左
兩個cls
一陣譚伯係靈堂撞到條女個老公就好笑
佢地既緣份應該係喺青山醫院開始既
我都係 爸爸
我係小明呀 跑得好快個個呢
痴撚線
痴嘅配個傻嘅
基本連個樣都唔似,點信
何生d基因咁勁,成屋仔女都有鬼味
譚詠麟細佬
神經俠侶
今日青山走甩病人咩? 仲要一走走甩兩個
戴阿婆口罩
都知佢地咩人啦
傻人發現案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞