iPhone 12售價曝光:不附贈耳機、充電器定價仍將提高50美元 ?

212 回覆
18 Like 193 Dislike
你能接受嗎,如果蘋果不送充電器和耳機了,但是iPhone 12的售價依然要上漲?

今天最新的一份報告顯示,雖然沒有了耳機和充電頭,但iPhone 12比去年iPhone 11系列還要貴50美元左右。

按照這份報告說明的情況,今年5.4英寸iPhone 12的售價為749美元,去年iPhone 11的售價為699 美元。價格提高的主要原因是5G和OLED屏幕的加入。去年 iPhone11為LCD屏幕,只有iPhone 11 Pro和11 Pro Max是OLED屏幕。

由於支持 5G,分析師認為大部分消費者會接受價格增長。根據預測,6.1 英寸iPhone 12的價格可能為799或849美元。

匯總目前的爆料來看,iPhone 12將不再標配充電器,也沒有EarPods耳機,都需要用戶自己購買,只提供一根充電數據線,而目前蘋果也在推進20W充電器的認證流程,顯然這不是附贈,而是需要用戶去購買的。

不僅僅是今年的iPhone 12會取消附送充電器,現有的第二代iPhone SE也將從今年下半年開始,不再附送充電器!
買電話無送充電器 幾好笑
on9
有返touch id 未,戴住口罩face id 廢左武功
基cook 屌你屎眼咩
依家有幾多地方有5G你用
不如下次買電話唔配mon啦
其實唔係因為肺炎 可能已經整左
三叔表示:我跟
我寧願賣平啲唔要5g
到普及化先加上去
我覺得依個做法岩喎
有密集恐懼症既人仲用唔用到iPhone
幾好呀 an 狗想轉會就比多畢錢
唔出5G個個話APPLE慢,
出又話依家有幾多地方有5G你用
APPLE應該係全世界最撚難做既公司
又出多個鏡頭
再下代係咪有5個
客席打手點睇?

我預言3年內an機都跟風唔附送耳機&叉電器
https://lih.kg/2086199

三星考慮下年跟隨蘋果,隨機不會附送叉電器
https://lih.kg/2100244
12?不了
an?不了
買返11算
R & D唔洗錢咩
加50咪算少囉

利申:唔會買
部機無突破就搵其他地方掠水
屋企幾廿條線 唔要都罷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞