[IOS/AN] 神魔之塔 (106) 最強光黑金誕生

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
你有冇呢啲龍刻?

啱先test,竟然迴避唔到十封三血既自爆!?
諗緊解唔解成就好 定係留番啲時間體力刷修羅場
打到我碌撚咁最尾食左粒石巴哈果到失手
一次半次都算,次撚次都咁講真就係麻鳩柒閪煩
應該試咗好多次 中間唔可以卡心同斷Ex
七OO狗真係好勁
疊乜野呀疊珠咪消火珠囉,係要消走曬啲火珠,然後再首消23粒火以外嘅珠呀,咩叫疊珠都唔知就唔好亂咁噏啦
除咗有一關係吸龍刻減傷要前一關開龍刻之外其實都唔洗點用龍刻,我用初音龍刻打都冇問題,不過要當雙週打就有啲難喎
hi
其實唔洗“疊”的,首消火珠係冇問題

手殘L表示放棄成就
呢個劇本理論上零石
隊長延遲龍刻+隊員全武裝
開技要跟順序

r1 別首消光,手轉過,皮卡跳就開(常駐,斷咗就開返)
r2-1 別消到音符,手轉過
r2-2
保守打法:
當版面木珠<3,開光革新技一,全消光珠+昇華劍盡力轉
通常皮卡要天降先大於2億傷,慢慢打
光革新儲cd期間,疊木珠減少版面木珠數+刷光珠回血
快速打法:
光革新技一>變身>技二+全消光昇華劍疊木珠,或者,開項羽禁木珠+疊木珠
r3 手轉過(保守),或者儲技同ep(快速)
r4 開安菲(第四個隊員),下面轉1c,注意要盡量消神族珠+昇華劍
傷害好燜水,安菲+1c冇消神族珠零天降會根性
r5 有兩回合整地
如果有一種珠=7,皮卡變身->技二+項羽禁嗰種珠+禁珠隔開排田型4粒&L型3粒+開龍刻
如果冇7粒珠,數版面既非光珠,有10粒或以上,同上面一樣開技+龍刻,注意排珠時禁珠要隔開7粒&連埋剩下既禁珠
如果冇10粒或以上非光珠,將最多數量既非光珠隔開到下面四角,消其他珠,務求珠數>=10,照上面一樣開技+龍刻
如果冇>=10既非光珠,開光革新技一令光珠達到10(7+3)或11(7+4)粒,跟住開技
如果光珠係12(7+5)或以上,祈求天降唔好消到光強化否則
r6 打右留左,然後儲技同ep,儲到皮卡10ep可秒
r7 手轉過,注意係火焰地型停低
r8-1 皮卡二技+項羽禁最少非光珠+光革新技一
r8-2 星矢技一->變身->技二破拼圖
r-9 疊火珠,手轉過
r10-1 手轉過
r10-2 疊心珠打一次後,開技秒或者慢慢打都得,唔好首消心就ok
r10-3 手轉首消100粒珠或者龍刻延遲
我首消唔到100粒仲儲唔到龍刻
羨慕有皮卡+星矢嘅人
又考耐性又考運氣既關
四支體水到期 有排玩

本來想執下個劇本,手轉竟然過咗
呢個劇本除咗王關三血之外都幾穩定
隊長延遲龍刻+隊員全武裝
開技要跟順序

r1 別首消光,手轉過,皮卡跳就開(常駐,斷咗就開返)
r2-1 別消到音符,手轉過
r2-2 開項羽禁木珠+疊木珠
r3 打左留右,儲技,項羽cd少過3可秒
r4 開星矢技一+安菲(第四個隊員),下面轉1c,全消光
r5-1 數版面各種珠既數量
如果有一種珠=7:
皮卡變身->技二+項羽禁嗰種珠+禁珠隔開排田型4粒&L型3粒+開龍刻
如果冇7粒珠:
數版面既非光珠,有10粒或以上,同上面一樣開技+龍刻,注意排珠時禁珠要隔開7粒&連埋剩下既禁珠
如果冇10粒或以上非光珠:
將最多數量既非光珠隔開到下面四角,消其他珠,務求珠數>=10,下回合照上面一樣開技+龍刻
如果冇>=10既非光珠:
開光革新技一令光珠達到10(7+3)或11(7+4)粒,跟住開技+龍刻
如果光珠係12(7+5)或以上,祈求天降唔好消到光強化否則
r5-2 開項羽秒
r6 打右留左,然後儲技同ep,儲到皮卡10ep可秒
r7 手轉過,注意係火焰地型停低
r8-1 皮卡二技+項羽禁最少非光珠+光革新技一
r8-2 星矢技一->變身->技二破拼圖
r-9 疊火珠,手轉過
r10-1 手轉,打夠50連擊後開皮卡+項羽秒
r10-2 疊心珠,打到一半左右,開光革新技一減少心珠+項羽禁心+皮卡/星矢技二
r10-3 手轉首消100粒珠或者龍刻延遲,光革新跳咗可開技一令版面易啲轉
長到
下..
疊好D珠 譬如卡係左下/右下
起碼天降個陣無咁易降到有咩問題..
惡到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞