烏克蘭開鋪,想集資入地鋪發大黎搞。

448 回覆
26 Like 479 Dislike
睇唔到潛力點解要科水俾你
定你保證去到烏克蘭
有個靚既烏克蘭做我老婆+三餐無憂
Btw,天下無免費午餐
天下無免費午餐,

我借你一萬但要送個老婆加三餐無休?

咁又有道理?
我走得去邊?搞咁多野,然後拎著40萬去非洲?
我會慢慢補返資料唔好意思,邊學邊改。
六道仙人2.0
未整好都夠膽叫人投資
你繼續搵你水魚啦
戇鳩先會科水俾你
一個月一間大舖都只要30k租,樓主說要800k

800k我都可以在香港開間日本餐廳啦
最係埋舊鋪 租金幾多 器材成本 人工幾多 每月總生意額 都列出黎 等投資者睇下生意攪唔攪得過
80萬話多唔多話少唔少 最係埋 80萬 用係邊到 都列出黎比人望下有誠意做
而家一睇就知dup 錢落海
政局不穩唔係你覺得係點就係,而係國際點睇呢個國家

我見你知道銀行借錢要22厘,但冇sense去了解點解會咁高,更唔好講國家信用評級以及評級連帶住既野

不如及早收手,費時輸晒自己既錢
師兄係咪賺夠
我都想賺返啲
沒計啦,鬼叫你得個垃圾ppt仲要, 沒details, 沒timeline, 沒roi, 沒project specs,沒planning,沒financials便想要人800k,

人地間真正的日本餐廳有video

https://www.facebook.com/yoshifujiwara.ua/videos/258224018882244/
https://www.facebook.com/yoshifujiwara.ua/videos/635263337035761/

有staff

有埋review

https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g294474-d5498691-Reviews-Fujiwara_YOSHI-Kyiv_Kiev.html

你連d basics都沒,人地做得多過你咁多都只是promo間餐廳要人來食

而你是想要我最少10k來invest,連d基本的都做唔好,給錢你真係死得
樓主我有睇哂你既Proposal ,連同你之前既post我都有睇
所以我都認真講我睇法:

1.覺得你極心急, 4個月就想擴充,
坦白講你如果呢個亭都唔能令你自己回到本,
有D 微簿利潤1年多2年, 就要集資, 其實真係令別人錢去賭博,
仲要人地80萬係佔少數而你係多數,更不應該。
樓上各人屌你(除左人身攻擊) 真係無屌錯的。

2. 樓主你之後想搵大舖"發大黎搞", 同樣有人指出睇完都唔知你想煮乜菜式? 你對計劃既菜式有幾多能力呢?

3. 講錢做生意真係講理性, 無論連登呢度集唔集到,集到幾多, 真係當捐錢 比你, 因為就當比人呃左, 大家真係買機票去烏克蘭去追你數咩?
唔係一句你走得去邊咩就無呃人既風險的, 你必須理解呢D人之常情。

4. 樓主你話之前投資左38萬, OK我信你先, 到呢刻 回到幾多本(大概)?
之後既擴大係必須根據你現在是否賺錢而定的。

我好希望樓主係ukraine 生活開心, 生意都做得好, 因為人在外地,特別係非移民熱門地方,一個香港人應該都辛苦的。你返HK 我請你食飯都OK!
但不代表香港人收到1萬蚊就要胡亂投資/扔落大海的,因為612呀 HKWatch ar個d 更緊急都未夠錢。
或者咁講, 樓主你確實需要錢, 就真誠問下巴打有乜交易到(扯皮條個費時回啦)

例如: 有冇優質既食品/飲品可以夾份寄返黎香港?
係Ukraine做反共文宣, 籌錢(合理既金額:材料 車費 食飯等等)
賺返 多少人工?
所以大家咪再屌阿偉
阿偉真係憑實力
收到,我係鋪頭,一陣再回,多謝巴打
唔係咁都信呀?
思維錯晒
樓主係搵人注資,繼續佢既生活
我明既,係烏克蘭日日食囡咁開心,唔想番香港
惟有搵人注資,繼續佢既生活,如果有人願意比錢
為防有巴打唔知, 東歐D壽司/日本野全部都tune到有俄羅斯味
舊舊壽司都會加酸忌廉點嚟食
如果樓主做得正正常常應該都OK
但新客源喺邊度嚟就要樓主再elaborate
見咁多人屌
樓主放心
你之後一定可以發大黎搞
支持你注資 大攪
尋日有巴打提我,中烏有引渡。
而大使館曾經揾過我,所以我會乖一乖。
下下盲目唱反調覺得事實會相反?

你智力有缺憾
預言:

兩年後樓主一身債成世人就走數過日子

樓主記住兩年後望返個post睇下啱唔啱

自欺欺人逃避現實

香港都撈唔掂以為去外國會發達

傻西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞