3台 無限plan苦主入

1001 回覆
254 Like 8 Dislike
鎖5mbps,即係0.625MB/s ?
我試過係有依個速既 但上ig 睇story都係要load
我都係3,如果用過15/20GB 會鎖速做5Mbps = 0.625mb/ s?

因應網絡情況而分配會較少 唔係限速

依家係直頭限你5Mb 日頭無試過上過5Mb

直頭我去到邊都限 無論去旺區 再去了無人煙嘅地方
再去無人既街頭都限

咁當然佢有佢解讀 我地有我地‘分配較少’
你都未過 過左再講 不過有ching話話唔係一過就限 再過多陣就限你
3hk:冇限你速啊,只係因應網絡情況而分配會較少,咁啱分配到5Mbps

我用左成2年差唔多 又唔覺會限到底過0.625
Mb/s 雖然我平均每個月都係用20GB data咁上下
限5Mbps 大家明咪得 係咪又要1M同10k
因為我自己都用緊1010 佢都係有fup
你係會知喺旺區會慢到幾1 -2Mb 甚至低過1Mb
但如果差唔多時間去番無咩人既區
你係會正常番有番幾十Mb咁
1010還1010
3hk還3hk
3hk簽約嗰時有冇話同1010一樣?冇
一係你咪去通訊事務管理局投訴囉
好過中移load空氣的,不過佢收到的位係快就真
你未用夠20GB
師兄你係咪長期mon住po🤣🤣
所以咪話佢有佢解讀既分配少
我地有我地限速

分配小還分配少 限速還限速 兩樣野黎
出面d plan 限速任用21Mb/2Mb 個d就叫限速
但我唔係用緊限速plan
簽約既時候sales 都聲稱話無限無fup架( 雖然我唔信冇fup) 但估唔到會成個日頭到dinner time都限晒5Mb
你咪去通訊事務管理局投訴囉
你唔怕麻煩就到佢怕麻煩架喇,好大機會解返你個"網絡資源將因應網絡情況而分配會較少"
依家咪講緊依樣野
ching 有無試過去通訊局管理 投訴?
呢個局冇撚用
諗住去投訴不良營銷手法
唔知係海關定消委會
有無咩Template 我email過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞