[又係我,隨便問]油漆佬不畏強權,期望煲底相見

1001 回覆
78 Like 14 Dislike
冰島油能醫百病
首先你塊板要掃浸光油上去
然後批灰
再省砂紙
先好髹油
如果唔係木紋會出晒來
油板都要批灰
諗住快快趣油完佢
一批灰又要等
你右arm wor, 佢地拎來油車
https://fb.watch/1NLDSL9ZLc/

新裝修兩個月就咁,牆後係浴缸,有無得救
救完都會咁
似牆身滲
有無黃同手工好 易溝通嘅泥水佬介紹
睇錯易溝既老泥妹
搵啲平底漿執咗灰先
洗唔洗買咁貴
1L
想問問平時d師傅接左order會唔會出番合約比人?only油油,執灰。
未必個個都會
老師傅更加唔會
有冇人明?
見到杜生立場同蘋果賣藍店廣告啲連登仔嘅反應
所以我唔想做藍客生意就係咁解
唔知連登仔真係咁蠢定五毛pr 喇
咁多人反佢哋

請問呢啲點樣做好?
我老母自己住公屋,新裝修1年,廁所天花都幾多霉,廳天花就剛開始發霉,有少量1點點霉。近海,廳冇開冷氣,少開抽氣扇,上年9月先剷底油小王子佢間房有開冷氣就冇事仲好靚。
係咪因為個師傅用菜膠灰加上濕度太高所以發霉,上次10幾年油只係剝落都冇發霉,我用你個尺價計: 價錢/實用尺/3, 都25蚊尺
如果想搞搞佢應該點搞,我已用左呢支野抹左大部分霉,但有啲抹唔到,菜膠真係垃圾黎

img]https://na.cx/i/mpf0nR0.jpg[/img]

另外如果我想diy 剷底批灰油油,唔計價錢,呢2隻灰邊隻質素係好啲? 追你post有提過easy finish diy會易啲批? 如果係買畀師傅批又應該揀邊隻? 唔該晒巴打
我老母自己住公屋,新裝修1年,廁所天花都幾多霉,廳天花就剛開始發霉,有少量1點點霉。近海,廳冇開冷氣,少開抽氣扇,上年9月先剷底油小王子佢間房有開冷氣就冇事仲好靚。
係咪因為個師傅用菜膠灰加上濕度太高所以發霉,上次10幾年油只係剝落都冇發霉,我用你個尺價計: 價錢/實用尺/3, 都25蚊尺
如果想搞搞佢應該點搞,我已用左呢支野抹左大部分霉,但有啲抹唔到,菜膠真係垃圾黎

另外如果我想diy 剷底批灰油油,唔計價錢,呢2隻灰邊隻質素係好啲? 追你post有提過easy finish diy會易啲批? 如果係買畀師傅批又應該揀邊隻? 唔該晒巴打
執執灰填平
翻翻灰批滑
省省砂紙再髹油
凸起咗果d點整走
巴打有無用過 施工上有咩注意
好貴
最大原因係濕度高
唔想開冷氣就買部抽濕叫伯母多啲開
霉菌唔會抹得晒
抹完髹返佢
用easy finish 會靚啲
但難批難省貴
美力高就經濟實惠少少
剷走咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞