有冇巴打聽過安聯收益及增長基金

63 回覆
4 Like 33 Dislike
有分別呀 如果你想換美金又有收益點解唔做啲高息儲蓄户口 儲美金單 4.25厘息 如果做港幣就4厘 差.025厘 但因為複息效應個return都幾和味(當然都要depends埋exchange rate) 但呢啲saving account直接方便又快捷唔洗留意咁多嘢
你自問自己算唔算進取型投資
低鳩能

咁中意收息買幾隻美國市政債cef啦 on9
發覺樓主真係智障黎,專係選揀d 垃圾黎講

高收益即係= 高風險
呢d 狗屎基金管理費又貴
John Bogle引領左低理費風潮,將投資所得還返比投資人
大把好好既選擇比你...你硬係要揀買垃圾
廢老最鍾意 唔識投資 唔想學 淨係想等收錢
同買保險 買匯豐 收息一樣
未聽講有rsp啲咁高息戶口wor
咩係XX保?
我覺得唔算...
其實你地正正講嘢係咪唔得?網上世界要靠咁樣批評去拎存在感?

的確我係唔識,想問下了解下。自問亦輔試過理解下咩事。連登有言論自由,你喜歡點講我阻你唔到,只不過你下下開口埋口屌咗先,只係將自己降格
mpf 70% 依隻股市升就升,跌就跌
結果都係保險黎 係咪
佢係高息儲蓄户口嚟 我自己都有開咗一個
如果有興趣一係tg傾? 廢事係到講咁多
https://t.me/gofuckyourselfhkgov
佢係高息儲蓄户口嚟 我自己都有開咗一個
如果有興趣一係tg傾? 廢事係到講咁多
https://t.me/gofuckyourselfhkgov
佢唔算係保險呀佢寫就高息儲蓄户口
to be honest保險都未必做到咁高嘅利息
咁如果樓主又係保守型又想做資產轉移 兌返啲美金 我覺得用開呢啲户口會比較簡單又ensure有一定嘅增長
去邊到買?直接同基金公司買?定透過銀行買?
ER 1.5% 好撚貴
係咪隨時攞錢先
係 你可以滾到一定金額
然後你可以set你想每年拎幾多錢出嚟 靈活性都高
你買安聯不如買返Pimco d CEF,一鳩樣,CEF管理費仲少d
咁如果我儲十萬蚊,一年後可以拎番十萬零四千,然後再取消個戶口,咁咪好著數?
仲邊有人做定期我見而家銀行定期都係1厘幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞