[MIRACLE] OH MY GIRL討論區 (37) 海豚寶寶暴走中

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
https://youtu.be/YrF3Hnipi44
後黎MAMA表演直接用咗呢段做intro
段鋼琴勁好聽諗住遲啲研究下cut出黎做鬧鐘
超好聽 好healing嘅感覺
一直覺得Remember Me好獨特 個melody開心得黎有啲悲傷 好正
你唔講都無為意 果然係最識循環再用既公司
呢個真開頭一出嗰陣仲諗緊究竟做乜同teaser差咁多仲要edm 但係聽聽下又真係好正 好high嘅同時又好有森系feel 真係好獨特
https://www.youtube.com/watch?v=VWTIzBAmG7M
聽純音樂就聽到呢段其實係 0:37 沙沙句bridge開始個melody黎
就係呢度加埋段EDM先令首歌有種開心又sad嘅感覺 真心覺得呢首係被人遺忘嘅神編曲
個人覺得僅次於Closer Secret Garden SSFWL三大魔王
一開始聽果陣諗緊點解teaser係closer D friend出到黎無啦啦變咗edm
成首歌都好high但去到個drop阿定果到咁靜又唔會有違和
當年我淨係重播阿定睇煙花果段都起碼聽咗成個鐘
成日都覺得mini album無instrumenta好可惜
好多歌既instrumental都好好聽
我都好鍾意remember me
平時少聽EDM 會覺得好嘈 呢首係少數覺得好聽既edm 中間段間奏真係好好聽
清你有冇諗過會起唔到身
今日咁早
又捉埋Binnie出演
笑死 又去勝屋企
係咪上次續集
ARIN肯扮工未
棟樓應該真係無其他人 一門面就嘈生哂
整理王裵洧彬
inactive user 長期唔online
其實韓國大學仲駛唔駛番學 係咪同細佬一齊番左釜山
勝勝成日星期日開live 之前估佢今日會開 真係
其實佢以前都算活躍 係最近神隱咗
啱啱講完就有Remember Me聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞