勞力士無止境(Rolex / Tudor) 討論區 32

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
單買帶抵唔抵屌?
Tudor柳釘唔錯
我係正大買42000, 我覺得可以再平多少少
Batman我都覺得靚, 不過一黎Overprice左, 二黎我唔鍾意佢板帶中間個節做拋光, 三黎我襯唔起隻錶
所以我只係買左TUDOR BB GMT, 佢既百事圈沉色D, 容易襯
之後見到隻CHRONO S&G都覺我好正, 就去埋馬
原裝好似$1300,其實買得過,淘淘百幾蚊我就不了
巴打們有樣野想請教下
呢隻唔係都幾熱門嘅咩
做咩出面錶行/私人賣 全新
仲可以平過勞力士行買
新裝supercase太肥腳,襯落皮帶/nato唔太靚
E家排369大概排幾耐?
黑圈白面仲好j
如果計無咩炒價既運動款。。係咪得deep sea ?
Seamaster係我自己第一隻錶,如果自己買下隻錶,會買白面錶,睇中Rolex ex2 白面橙針

個人覺得rolex既黑圈錶,好易撞
依隻同batman都唔同款
一隻金鋼 一隻全鋼
兩款各一隻啦

沙士就話姐
ROLEX本身真係有種魔力係會吸引人既, 不過近呢幾年都缺乏新意, 換下錶帶, 換下個圈既色就算, 冇乜誠意
反而TUDOR做得幾好, GMT同S&G都做得好靚, 雖然GMT係機芯個度有D扣分, 不過依加都修正返, 好值得玩下
但我覺得tudor 某d款靚過rolex ,

Gmt百事,3萬蚊度就買到手, 幾抵玩

不過d人好仆街,見你帶tudor,就話你買唔起撈先帶
入左一隻大黑橙 好撚正
GMT成日見人出事。卡日期。反而S&G抵玩,又靚仔
想問下各位師兄
我有隻gmt 最近唔識自動上鏈,例如fing隻錶、搖佢都唔郁,但手動扭錶冠,就會識郁。請問出現左咩問題?

利申:十幾年前原裝行貨買返黎,少戴無上過行
想問個問題,其實Chrono24買錶,會唔會入到假野
想入隻白但差唔多八皮嘢
我65k入左隻 2手 18年錶 極新
有無巴打見到邊度ad有air king 朋友話打電話問ad 間間都無
咩牌子, where to buy?
有冇得睇下巴打隻藍金咩情況?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞