[不起眼女主角培育法]小說/劇場版綜合討論區9

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
All in 雪乃股
利申未睇小說
Btw 你地點睇學姐同馬尾
馬尾我覺得做敗犬自己攞黎
我未睇小說 不過我見好多人都形容英梨梨係渣住一手好牌但亂鳩咁出

同埋最重要係 傲驕誤一生
係拎好牌,不過細個果陣自己放棄左,已經無機會
由一開始已經注定左佢兩個唔會一齊到,兩個都太被動
倫也自己都好清楚責任唔完全係英梨梨身上,佢自己都有問題,所以劇場版佢先道歉
某程度上黎講,學姐代表主動,英梨梨代表被動
其實就係平時d人拍拖/追人,一方太主動/被動都係無用,條友係要兩個人一齊走出黎

Btw丸戶係訪談講過,如果真係有英梨梨線,其實就係個故事去到二期中段,然後直接完左
因為本身英梨梨既願望,同對倫也既愛與恨係互相矛盾
要達成倫也心中第一畫師既願望,就只能遠離最愛既佢,留係佢身邊只會安於現狀停滯不前,但同時遠離佢,就意味住得唔到佢,無辦法係埋一齊

所以佢兩個係注定無辦法一齊

利申:英梨梨黨,e種願望與慾望既互相交纏同矛盾真係好撚正
倫也由於始至終,都係要畫唔要人

就算err放棄畫畫,倫也只會因為err冇利用價值
疏遠佢
點先搵到自己既惠
首先你要去一次偵探坡
去咗然後呢
之前去幾次東京都無專登去睇完劇場版下次再去東京真係要去轉
學姐第一季第三集果陣已經話
當女主角有決心既時候 其實已經分左勝負
然後去種櫻花樹
其實鐘意睇呢套野嘅人係咪多數A0毒撚
我推d fd 睇都冇人so我
完咗成2年重可以討論咁多嘢
條斜坡行到上頂
先知地鐵係斜坡頂有出口
究竟我地係咪睇緊同一套作品
如果倫也係要畫唔要人,二期中段佢唔會寧願放棄一年黎既努力,都即刻親自去那須高原救英梨梨
我覺得e幕先係成套作品中最浪漫,因為證明倫也即使被背叛過,依然願意為英梨梨放棄一切,包括自己既理想,就好似細個果陣為左佢而打人一樣,佢眼中依然視英梨梨係最重要,「為左佢可以咩都唔要」

二期我記得好似直頭有幕,係倫也直接同英梨梨講,英梨梨已經成為佢心目中既第一畫師。正因為咁,英梨梨先放下心,亦同時陷入樽頸,因為佢已經無理由再努力

直到紅板朱音出場,否定左佢既頂鋒,證明一山還有一山高,逼使英梨梨覺得自己要再努力,要離開倫也,如果唔係佢會永遠畫唔到圖,維持唔到倫也對佢既期望(二期結尾)

結果當英梨梨以為倫也仲會等佢果陣,倫也已經鍾意左惠
英梨梨同倫也之間既羈絆,係建基於佢兩個既距離。(參考劇場版中學姐話佢地要跑得更前更快,等倫也要永遠追住佢地)
矛盾在於佢兩個走得越近,就越唔需要對方
應該係.... 我同我啲friend都係.....
我係喺斜坡頂落去
一講親呢啲學姐同eriri要放棄嘅原因就有啲胃痛.....
我好鍾意呢套,利申O5而家女友拍左5年幾拖
只能講,呢套作品標題已經注定聖人惠係最後大贏家
學姐其實都好正,不過聖人惠實在太屈機

Btw上面最尾打漏左,應該話佢地兩個走得越近,就越唔可以需要對方
雖然唔太鍾意馬尾
但果幕真係胃痛
點解大家可以睇得咁高深,我係因為第0話賣肉正同埋kato惠無表情好搞笑先睇落去

之後就係睇學姐點樣勾引人,同埋表姐無防備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞