[跑online]集中討論區(7)-負皮無聲出

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
咩group黎 想入
Facebook 打跑online,最多人入嘅群組就係
答嗰幾條問題用粒幾2粒鐘 都cls
其實我相信無人會嫌佢問題太難
正如我上一個post都有講
大把人(包括我)係跑唔晒DH嘅圖
所以個game會有易嘅圖accommodate大眾
都有少量難嘅圖比想要挑戰性嘅高手
係完全無問題架
今次活動都係一樣
會有簡單嘅/稍為google下就得嘅問題比多數人攞到基本獎(eg琴日台版悟空配音)
都有少數難題係要靠多年經驗/努力係遊戲搵出黎去攞大獎(eg琴日紅心女王張卡嘅對白)
咁嘅用意係非常好

但係今日所有人屌嘅係
佢地為左「提高參與度」嘅做法
係透過極其繁複兼瑣碎嘅工作
要玩家用一兩個鐘嘅時間
係個農場逐樣逐樣數
仲要有機會晒左幾個鐘之後仍然有數漏得個吉嘅風險
佢地自己起完都攰到pk
正常人玩完係人都想屌柒佢啦

相信每一個人都會appreciate設計者嘅付出
但係個活動嘅初衷真係想每個人包括organizer自己
用大量時間去做咁無意義嘅野咩?
正常日子嘅問題考古題比我地知道唔同嘅趣事同歷史
google下睇下活動消息乜都好半個鐘搞得掂
請問係農場晒幾個鐘鳩數野有咩意義?
仲要有堆磚係閃黎閃去想玩人?

我理解同意佢地想令多d人參與個活動
而唔係等答案
問題係佢呢一步行得會唔會闊得濟
係 完全同意
睇下聽日又會係咩題目
邊款擲骰卷
半年
老實講,佢出題目辛苦,我哋答題目嘅又辛苦,咁何必呢,我情願佢好似daily mission咁派周年禮物,好過你依家咁成日怕比人抄
認真幫手r獎品比大家 係抵讚
不過屌咩 出篇文話自己check 野有幾辛苦
咩我地玩一個 你地玩六個
開個倉庫咪知放左ge數量
好心你地認真D玩下問題啦
利申:睇左三個鐘
cap圖證明有跑其實係證明唔到佢無攤大手板
入game影相只不過係比填form做多一步
只要玩家知道影咩相 基本上同填form係無分別
正如依家好多人都係知道咩答案先去填form
所以根本係玩家心態嘅問題 亦都唔係第一日嘅事
只不過以前壇嘅人大多數小圈子 又唔多人玩 啲答案唔會滿天飛
亦都唔會有人喺自討po答案 甚至喺個活動post到po答案
就算以前真係難嘅跑壇活動 其實都唔係太多人肯開game搵答案
唔少人都係等fd出答案 只不過依家變成等陌生人/好心人出答案
依類>1000人答一樣問題嘅活動 只不過係將問題放大+醜陋地顯示出嚟
個活動仲有廿幾日 我真係唔知佢地會再畀人炮轟幾多次

婚紗限死角 但唔限死角嘅懷舊裝但你又幾可會著足24小時
通常都係換完就擺埋一邊 最多同人影相嗰陣著返架姐
至於杯翼 你等戲谷搞活動設計實體卡比賽仲有希望
畀心機設計張卡 揀自己想要嘅裝嗰陣揀華麗翼
杯翼+1 咩色都好呀
記得每日去公園問npc拎15條醫生蚯蚓
每日都有架咩
而家先知
小學回憶 日日練簡危 好耐冇玩 最近玩返點pick up?
pinned message
今日活動好似少咗外掛
佢活動隻寵有冇得升架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞