[真基層]銀行低層討論區(2)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
唔會有,我中咗伏
如果個 agent 無做,催間公司出 reference letter 都幾煩下
仲有冇銀行back office 請人
Boc Teller分行狗,做野要做cs,但個title係teller,做左幾個月都冇諗住幫我轉位是否正常依家仲係teller冇人就要去幫teller,cs冇人就要去幫cs,再係咁真係逼我搵工逗同一份糧仲要做多一堆野
朝九晚九咗半年
我分行都有個係咁 但teller都夠人同埋依家無咁忙佢係8 CS 2 teller 兩邊走
佢都等左就黎三個月 但聞說今年因為疫情operation 升職由春秋二祭變咗得一次 FYI 已經係上個月升左 所以真係唔知等到幾時
但係都有可能你老闆玩9你
我就單純係邊區果日有人放假就頂位,聽你咁講我可以搵定工搵到就好彩,騎牛搵住馬先
8月聽講都有一次?
有冇大貓巴絲俾人昆左做BT,成年幾都未升?
以我所知大把,疫情關係,冇external recruit,升左你邊個坐台 算慘 身不逢時
齊曬牌想跑先黎搞
雖個市好靜,但都唔知係咪要搵定
唔驚冇數咩依家?
寧願俾人猝都唔想皮幾野屈死係teller
何況而家坐枱都俾人猝卡fx
不過而家想搵個gbo都難
D agent 都話靜
其實好多間boc 都係咁洗人唔洗本
我都曾經做過依啲位

一份糧要做兩樣野,都on99 既
我有時要做埋第3樣 做埋CSA
如果出面請返人,齊牌快啲走、又好pay又多假又多福利
其實而家係咪冇曬greenzone openings
問agent 都係話個市好靜
齊牌係自己行冇得升,都唔知可以做咩
做coverage intern 同 rm intern係咪一樣
兩間同等規模 一個FIG 一個Energy
無L哂,紅區先有得玩綠人半年無工開
Cs定arm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞