中國就係要呢種發言人才

243 回覆
2041 Like 13 Dislike
正, 我要學習
lol
這個評論就是典型的強國陰陽怪氣高級黑啦
香港人要看字面下的春秋筆法
大驚小怪,支那成日都有呢d刷邊球架啦
被發現政治不正確咪極速刪post刪片刪留言
反正共產黨係可以好比心機同你扣帽子
只有佢會唔會咁啱睇唔到

p.s. 呢d比較南方常見
條片根本就係支共教材

林鄭應該日日煲緊
條片邊個拍?
有無人有原始文字版
記得一開始上網見到嘅版本係話這家雞蛋不好吃
google唔到
唔太了解大陸人既心態。唔知會唔會同某D香港阿伯一樣,覺得冇中共就會美國打死
其實佢地唔覺得我地係中國人之中 佢地覺得我地係外人 係外國走狗 面對對中共政府批評嘅時候 如果係自己人(中國人)講嘅 佢地會認同 認為需要時間改善 但如果係外人(外國人or香港人)講 佢地會好嬲 覺得唔關你事 你地唔屌得
之前睇左一條片講一個比喻 形容得幾好 我可以屌自己老母有咩唔好 人地屌我老母唔好就緊係唔撚得 啫係佢地某程度上將中共當左係自己老母咁 中共喺佢地心目中有好重嘅地位 所以佢地成日戰狼 成日嬲嬲豬
敢講既人少
傳播得開又更加少

不過佢地真係好識玩
【置頂】選戰告急 倒數十星期 立即十星期拉票行動
https://lih.kg/2082608
comment d韭菜思想
CLS 有D怕佢地會消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞