踢爆港實測等由中共控制的媒體

847 回覆
2056 Like 22 Dislike
傳媒真係好重要

好多扮中立扮黃既垃圾
不嬲都係東方旗下架啦 大部分人都知
扭耳仔 想食正youth culture
不過都係仆街HK01

唔覺係藍

出多D文數臭HK01先啦

借個位推下呢個鬼佬Channel, 佢地跟得好貼, 幫下手subscribe同share啦
https://www.youtube.com/watch?v=oZ2us5bj2_A
一陣寫分析

【港實測】「黃藍餐廳」你點揀? 港女:唔抗拒藍店

港。實測Testhongkong
16.1萬 位訂閱者
網上流傳「黃藍餐廳」list,呼籲市民抵制政治立場同自己唔同嘅餐廳
今集我哋訪問咗幾間喺名單上嘅「黃藍餐廳」,聽吓佢哋有咩睇法!
又問吓市民會唔會因應政治立場而選擇幫襯咩餐廳!即刻睇吓大家會點揀啦

ttsmiling 0615
8 個月前
「每個人消費都有佢嘅自由」
呢句說話講得好🙂🙃👍👍
港。實測提出兩大不實指控

1)網上流傳「黃藍餐廳」list乃抵制政治立場同自己唔同的人
藍店非因政見不同受針對,而係因為支持警察私刑/強姦示威者而遭杯葛
藍店支持反人類暴行絕對唔係文明社會接受到的政見
故意簡化事情去屈人就係環時胡鍚俊的招牌技能

2)「黃藍餐廳」list干涉別人自由
「黃藍餐廳」只係類似參考書目的野,你唔會因為唔跟而受迫害
反而教育局迫害表達意見的學生就的確侵犯別人自由
---------------------------
港實測唔係東方,星島果種一睇知老屈的野
而係逐少偷換概念
以前已經睇過篇文,推
港。實測玩的係捉心理

訂閱左追開的後生已經有左LOYALTY
一來港。實測SPIN得唔明顯
二來要人認比紅媒撚左成年係傷自尊

反而有人會護航屈批評者無限放大
umagazine 經濟日報,新假期英皇(都係得前線黃)
中共講明重點郁黃色經濟圈
我好快睇過港實測近日其他標題, 基本無大問題
係得呢條剛好充滿引導性及誤導成份

而呢段觀看次數:613,877次
大家要接受社會總有LOGIC差的人, 諗下害左幾多人
睇過好多集嗰兩個主持都幾黃
個PAGE/CHANNEL ADMIN唔係呢

成隊人做,關鍵時間有人係字眼上做手腳屈示威者
因為果兩個女仔好人, 所以中資團隊全隊人人格可靠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞