我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(2)

1001 回覆
47 Like 27 Dislike
至於之前刁民丁一直鬧我推既Delta台達火牛.講到話台仔都唔會推.但事實上.台灣一直好推崇台達既火牛.Delta台達係全球世界第一既電源供應器.全球市佔率最高既電源供應器既品牌,只係我地Diy層面好少見.但去到廠商.去到好多商業,伺服器層面先會多d見到.人地連商業市場都會用既野.你覺得信唔信得過?
Delta少玩Diy砌機既市場.因為唔係佢地公司既風格.但係實際上都有自家品牌既火牛.你市面上大把廠機品牌都係用Delta火牛.廠機極級考慮穩定性同壞率.
台灣PTT都有推薦台達.但你比起玩開Diy火牛既牌子.例如antec.seasonic.fsp呢d一定少.但如果有人問Delta好唔好.佢地都會答你好.

另外.香港既Delta火牛.係有壞即刻一換一.或者全數退款.
我賣過近1000隻Delta.總共只係壞左三隻

另外刁民丁講過我曾經玩既QS-240既雙風扇版本.加多一把扇係呃錢
https://lih.kg/eDkpiCX

原價1風扇原版$299.我加多一把扇係.$319
多20蚊.
其實刁民丁自己都講左淘寶都要10蚊人仔一把”未計運費”
以當時匯率.港紙係12蚊.運埋運費.成堆拎過黎.我當你3蚊.即係成本都係5蚊
但我想講既係.我都唔係起淘寶.我都係同香港代理商入.價錢都係差唔多價錢
只係賺5蚊咁大把.未計其他人工
估唔到咁快爆Post.

為繼續傳達我對刁民丁既回覆同埋繼續俾各位你問我答.

會繼續開Post回答各位問題
舊Post比較熱烈同多問題.未睇舊Post.呢度係舊Post Link.各位有興趣既人可以睇返
https://lihkg.com/thread/2072040/page/1
我發覺呢個好搞笑.每個人都會知

我身邊真係好多冇上開高登硬件台既人

都知七喜人呢個人

我覺得佢做得比起刁民丁更加好

其實七喜人.你將佢講既全部反話.就係講緊真話

其實七喜人諗返起.佢真係幫我唔少

唔知佢係唔係其實想幫我.所以打造到一個咁既搞笑形象
HCG真係唔完全關我事

當年每個高登仔都推緊

連我當年未出名前.未入硬件台前已經係有人推緊

當時既硬件台大佬都係教我呢款唔錯

而且最搞笑既係佢地推個時冇事

我推完之後既一兩年後全部開始獲出哂黎
啱啱講緊Mortar 咁其實AsRock B550M Steel Legend係overpriced? 我見佢有8+4Pin 電又好似一樣咁多相
Lm
個cpu 供電話唔多使理

其實多出黎個4冇咩意思

steel legend唔係話佢差.但嬴唔到mortar.再者.比mortar仲貴成百幾蚊.我唔明點解要選佢
可以繼續吹水呀

呢個Post我會長期Mon Post呀

如果隔離刁民丁個Post依然繼續推的話.我會繼續推呢個直到佢地個邊完左為止.

因為我唔想俾人誤會左咩野
落訂落左2次都未確認
其實係咪姐係無貨
幾時落?

8嘅同19號
一直以為3300X無貨 所以換intel再落
lm
同你推adata 一樣
推一推就換料害人
關於我Post頭既回應入面既第三點.膠爸(即係事件本人)起上面個Post已經講左以下既說話
咁搞笑

咁而家有冇confirm
唔知係唔係真係命水問題
留明
咁GAMING曲MON你有無咩好介紹
然後怪罪於你推伏嘢
HCG火牛有問題...? !
買左成年完全唔知有呢回事
待確認
如果依家落單訂Mortar 大約幾時會送到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞