(有片)香港女學生後樓梯欺凌案

491 回覆
940 Like 26 Dislike
欺凌每個年代都唔會消失
究竟應該歸咎於人嘅劣根性定年少無知
社會乜都知就blame the victim 真係好戇鳩
間野重叫德貞
邊度德邊度貞啊,睇過
點會拍片咁戇鳩
遮陣都基本啦屌你
又黎各打五十大板以為自己好批判
就係你呢啲人係到鼓吹打狗仔/囡害死學生手足。

我咁講唔係絕對因為道德問題,因為大家都清楚呢加已經無道德可言,如果佢係狗仔/囡比人打,我都會覺得爽同埋抵死,但你一時爽快講出呢種鼓吹打佢地既說話既背後會令到幾個學生手足入兒童院,斷送左佢地既前途,將來難左出一頭地,移民更加唔洗諗,你又過唔過意得去?定係因為比人拉入去兒童院果個唔係你地,你就可以講得咁輕鬆。

成件事係戰略上睇更加痴線,件事黃左就等於用幾個手足既前途去換一個狗仔/狗囡,完全唔抵玩,而且比人發現既風險木高 e.g.傷口比人老師/屋企見到,一問就全家死清光。相反,孤立佢地已經能夠做到好大效果,你地諗下學生手時代完全比人當透明人幾慘,又不廢一兵一卒。

有人話要報仇,好,仇就比你報左,但因為咁又有幾個學生手足比人拉左,咁又邊個幫佢地報仇?

可能你地覺得我吹大左,但你地記得,佢地只係學生,唔係成人。
推到佢仆街
捉曬佢哋入差館喇
一開頭睇以為大陸
內向係原罪?
希望你假膠啦 唔係你都幾戇鳩
打人同拍片嗰個都係大陸人
後生仔已經唔再相信規則同法律, 偏向自己執行正義, 不過點樣定義正義就
由呢件事就知如果係狗仔狗女被欺凌, 連登仔都係偏向將欺凌人交畀警方
其實點解啲人欺凌之後仲要拍片同埋擺上網 ?真心完全理解唔到
收到風被欺凌果個係狗女
本身依啲學生童黨欺凌收收埋埋恰完人咪無人知
佢地識得搵個無人嘅地方恰人
但點解唔識收埋啲證據反而錄片擺上網
近年成日出現依啲擺證據上social media嘅弱智
明明大眾應該對social media嘅認知已經比以前全面好多
屌你老母,俾人蝦果個好似智力有啲問題,正一人渣!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞