點解香港十個攝影師九個半影出黎D相好似浸完屎水咁

428 回覆
192 Like 28 Dislike
其實幾有趣,
鄧英奇不求認同下一直創新而受認同;
呢個post啲例子就為求認同而不被認受。
可能真係創作/搵食心態有影響多過市場口味。
各花入各眼 我覺得影得幾好
樓主冇見識咩香港啲攝影師可以有幾差
佢點會唔奶強國,佢一開始影相係明抄一個北京女攝影師海德娜娜,俾人恥笑左好耐

冇咩job咪轉做youtuber囉
hidenana出名好多
你唔好理! 屎水又好尿片色都好,
人地可以揸機搵食, 你得唔得先?
哩D所謂嘅studio有市場有人buy就得, 不嬲婚攝都係講marketing架啦.
你估個個都係model身材明星嘅面孔咩, 唔整色整水點見得人呀.
人地搵到食咪得,有需求有供應
唔好意思
完全唔撚掂真心
想知你啲客有冇揼春
你收埋佢啦屌
影到好樣衰呀
獻醜不如藏拙啦
連自己嘅風格都確立唔到
點做十年專業攝影師

其實佢係
十年iPhone前置鏡頭
專業攝影師
唔該巴打補充

支娜攝影師真係唔識

我以為佢抄Olympus啲廣告
tune =/= 浸屎水
佢都值得開個post討論
咪又係個啲...
我覺得好唔同。
成34負評究竟點解
呢間嘢CS勁差,兼寸到爆

問嘢基本要等4-7日先有人應

明明有期,但話job同job之間唔想咁急(根據佢哋CS解釋,佢哋其實中間有超過2星期空檔),又唔接
如果冇幫襯佢哋影PW,又唔會接big day

REAL又會指示啲兄弟姊妹重覆又重覆做啲好on9嘅動作,話係為咗影相效果,實際專登玩9啲兄弟姊妹,背後恥笑人哋

後來聽都係做婚禮業嘅朋友講,話佢哋喺行內出曬名麻煩,部分行內人甚至聽到係要夾REAL都唔避得就避

利申:真實用家,接觸過之後寧願撻訂都不了
除非預咗事前事後都要谷到一肚氣
之前都見有人分享話bigday果日佢地態度唔好激到好嬲但就話相影得靚既
當初搵佢哋都係覺得啲相幾靚,算交到貨,而且價錢算係合理

冇expect要咩5星級服務,但最少唔係啲咁嘅西態度,貼錢買難受咁款,當正自己係神枱級咁款⋯

有朋友都用過佢哋,big day當日個男主攝仲同個新娘講個伴娘壞話,問佢識埋呢啲咩朋友嚟。
其實伴娘冇咩嘢好幫到手,只係有啲bossy。
呢啲真係人品有問題。

啲咁嘅大師級脾氣,真心啲相幾靚都冇用
唔想幾年後睇返啲相,就諗起成個籌備過程俾佢哋谷到一肚氣

撻訂後有同其他更紅、更貴、甚至係幫明星wedding影過嘅攝影師接洽過
全部態度都好良好,友善,回覆速度正常
香港冇攝影師 影相人就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞