點解香港十個攝影師九個半影出黎D相好似浸完屎水咁

428 回覆
192 Like 28 Dislike
我都覺其實婚攝應該偏向藝術攝影...
而唔係好標準果種硬照類
仲要殘體字?
膠攝現場
8點檔劇照
有市場就得啦, 搵到錢, 客又鐘意, 咁鐘意扮哂另類咪去自己整個相展。
放D相上黎大家睇下
點解可以影到咁 張張曝光都咁勁 有啲又唔知點解灰灰黃黃 人地婚禮你影黑白真係撞鬼你
呢個構圖仲on9 焦點去哂大排檔啲人到 對新人唔似主角
又唔係影比你睇,新人ok咪ok,有乜好屌

我食開米芝連3星餐廳,唔通又屌d茶記煮頹飯咩
pewdiepie wedding啲相都ok

呢間點睇?除左貴
如果講最極端既話會請個專門做ps既影完就掟畀佢同個客deal乜柒都唔理各位plan緊結婚既新人去金都同百利記得睇多幾間其實唔搞big day最好
又會成個trip咁多日都唔review下啲相先
好多人一見到鏡頭就好sensitive, 甚至手腳同步,笑容僵硬。

攝影師/助手要令個client comfort relax, 如果唔係張相就會好怪,動作都唔夠自然。不過與其死都要影大頭,不如將個鏡頭拉遠少少,捕個神態同姿態,張相易做好多。
如果老婆唔靚, 床頭相可以放呢類:

好痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞