狗隻致歉: 「對唔住法官閣下」 18歲男生涉向馬路擲雪糕筒 裁定表證不成立獲撤控

379 回覆
1797 Like 35 Dislike
一個唔好彩遇到個紅官
個18歲仔就玩完
根本班律政司就係搏依樣野
非法集結都冇告就知根本係亂黎
真係係個度一早就比你班狗屈左啦
表證不成立好似好少見,姐係等於連表面證據都唔夠,律政師咁都告真係食撚屎
屌但問題係你鳩拉鳩告唔使賠償
就算冇罪你咁樣跣一鍋嚇個男仔都做成心理壓力
法治wor
仲要唔知入唔入罪日日提心吊膽
根本就亂黎

翻看事發時的閉路電視片段,指出現場根本無車輛受阻,警員被問得支吾以對,連番致歉「對唔住法官閣下」。警員其後在盤問下,更同意事發一刻沒有人將雪糕筒拋擲出馬路。

警員14338羅逸威供稱,事發時他在警車內見一群約4至5名衣著打扮一模一樣的蒙面黑衣人,離他最遠的一位突然向禮頓道西行線馬路拋出一個雪糕筒,之後一馬當先地向西跑離現場,其他人跟隨在後。

羅續指,現場交通受阻「啲車停咗」,他們一行三架警車遂響號追截。他聲稱,之後該名拋擲雪糕筒的黑衣人突然折返往「調頭跑」,他馬上下車追捕,跑至新會街時黑衣人自己絆倒,故成功將他制服及拘捕,

警員今日在庭上認不出被告。

他堅稱,雖然在場黑衣人的打扮一模一樣,但他的視線幾乎無離過拋擲雪糕筒的一位,加上該黑衣人離群而跑,故認為自己沒有「拉錯人」。

庭上播出事發時附近店舖的閉路電視片段,裁判官質疑現場東西行線有多於一群黑衣人聚集,卻拍不到西行線上有人拋擲雪糕筒。羅解釋「可能係再之前嗰一班,有機會係我睇錯」,更連番致歉「對唔住法官閣下」。
呢啲鳩拉係外國分分鐘要賠返幾百粒
搏個手足驚到認罪
同埋搏係紅官審
屌 其實話班撚樣狗犬係condom無錯

上到庭咁撚樣都得? 似係根本律政司夾硬要告 跟住就搵在場既狗犬上庭比口供就算,而唔會理後尾告唔告得成。分分鐘隻狗其實都唔撚想上庭。

結論:律政司鳩告 黑警假口供 只有人治沒有法治
對唔住??
而家係妨礙司法公正同公職人員行為失當呀
巴打有冇做足安全措施
屌你老母 你夠我跑得快咩死肥鳩
羅逸威
死撚左去喇垃圾狗屌你老母
好柒啊dllm
尻拉唔洗本
告唔入都可以係狗屋玩一餐。
假口供 老妨
嘩 狗定豬
仲有尻告 搞足半年有多
好彩小小就個個星期報到
唔好彩就還押幾個月
又話睇到,但濷就影唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞