HKU space學日文點睇

65 回覆
7 Like 2 Dislike
番緊工, 一直都想學日文

讀U果陣驚比人屈grade冇take日文, 依家有D後悔, 因為已經唔係讀書全盛時期

想搵D唔chur但又keep住上下堂既日文course, 目前見HKU space入門上120個鐘都係6k以下, 未計CEF

想問下有冇其他推薦, 又或者有冇人知hkuspace學日文係點, 用廣東話定日文教, 一班多數幾多人

利申毒撚有追開新番, 但都係唔識日文, 聽應該識幾句
可摸耳講多d
一班大概幾多人上,最緊要唔chur純粹放工搵d野學

連登仔係咪個個自學唔洗出去學
Hku space貴唔貴?
追左之前啲日文post見好多人都話第一平靚正 諗緊報唔報好
之前朋友介紹去日經,有無人知好唔好?
就係見佢最平,唔洗6千上120個鐘,仲可以claim CEF
我怕太chur, 番工冇咩時間
push
8月會去報第一
n5
日文就唔清楚但自己學西班牙文覺得幾好 不過好睇邊個教有啲真係齋講 但課程都幾易唔怕跟甩
我個班日本人教 2星期就學晒平假名 片假名 3個星期一個quiz 一甩就進唔到進度
下, 咁chur, 我記性好差真係驚追唔到
有冇ching聽過日華日語同良師呢兩間野
好似平平地又唔錯 有冇ching有意見聽下
想報一年制嘅日文課程
揀東大定漢科好?
Lm
樓主而家諗住報邊間
pasona而家開始冇左個CEF
搞到覺得好貴
有冇d更抵既學校揀
小弟都係而家返緊工,想學日文
你想學黎做咩先
個人係第一上緊n5密集班不過星期日先上堂
同埋真係要讀下背下書
想溝下女就是但搵班報下睇彩數
如果唔係真係要背下溫下書
同埋課餘時間真係要用黎溫書
唔好三分鐘熱度好易放棄
SOFAR仲未見到有人DROP
BTW見其他同學做親D TEST都答得哂
我都係返工個陣溫三兩個鐘
至少去到日本聽得明同講到日常日文算唔算目標
最緊要有動力
BTW第一N5去到第三堂先有機會講幾句野
你可以試下會話班
係咪而家好似full左
我都想搵間係淨係星期日上堂
sofar而家仲可以返工放工 唔洗將工作上既野攞返屋企
而家放工後都幾得閒
所以想搵d野讀下唔好咁頹廢
師兄而家上堂覺得chur唔chur?
第一個個月都開新班
自己上佢個網望下時間表睇下邊個岩心水
諗好左就打電話去問邊日有邊個centre位要留位
btw暑假就到我估好易爆
岩岩上去禁下7月初班上星期日已經爆左

chur唔chur對我黎講係上堂個下chur
個miss講唔停得兩個唔夠10分鐘既break
不過呢樣因人而異同我上既係密集班4個月就讀完
對於我呢個只係睇過日劇同綜藝既人黎講又無野特別
語言呢樣野真係無得偷懶
特別係香港地一個禮拜得個幾粒鐘會聽到日文
所以真係要加把勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞