[新手]《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》(2)

254 回覆
25 Like 0 Dislike
有文未
寫緊寫緊
「阿仔你唔好要條裙啦!我唔想見到你唔男唔女呀」喺我搵到條裙之後阿爸又出嚟講嘢

「我都未問你呀,點解你未問過就揼我啲嘢呀?」

阿爸:「我想你好咋,男仔著裙係逆天而行㗎 !係唔啱㗎!」

逆天而行呢啲字眼都出埋,使唔使咁誇張呀?

阿爸仲未講夠:「你知唔知你咁樣好嘔心㗎,影衰曬我哋呀」

我聽到呢句之後手都震曬,因為無諗過,阿爸由細到大都冇鬧過我,一知道咗呢件事之後,估唔到乜難聽嘅說話都講曬出嚟。

唔知可以講咩好,我拎住條裙即刻離開。

當下冇諗咁多,就好似下意識逃生咁即刻走去可琳屋企。

可琳一開門或者估唔到係我:「你……點解……?」

「我……我俾阿爸罵……」傷心到口窒窒

「佢講嗰啲嘢好難聽……」
男人喺蘇格蘭著裙天公地道喎,老豆會唔會話蘇格蘭男人逆天而行
熊巴
廢佬係咁上下
lm
冇呀,幾日冇見
你出多啲密啲就會見到我
我都想呀,不過有時真係諗唔到點寫。

Btw,其實都有寫緊其他題材嘅故事,遲啲出。
推一推
主角好慘
「我……我俾阿爸罵……」傷心到口窒窒

「佢講嗰啲嘢好難聽」

可琳:「入嚟先啦,慢慢講」

「佢講嗰啲嘢好難聽……佢話著裙係逆天而行 ,仲話我好嘔心,影衰佢哋」

「佢由細到大都未鬧過我㗎……佢一知道咗呢件事之後咩難聽嘅說話都鬧曬出嚟……」

「可琳,不如你話畀我聽其實係咪真係我嘅錯?我咁樣做係咪真係逆天而行?」我開始質疑自己

可琳:「 點會呢?呢個係個人喜好,你都控制唔到㗎嘛……」

「不過你同阿爸阿媽搞到咁薑…之後點算?」

冇錯,一個好現實嘅問題,唔鍾意佢哋還唔鍾意佢哋,但係之後點面對佢哋先係一個課題。
其實香港地個個都慘,有錢又被安排,無錢都係被安排,只係差左有幫你定係鳩up
樓主真係出快咗抵錫
梗係啦
繼續加油 唔好讚兩句又打回原形
收到收到
隨時隨地mon住你
其實樓主有無計過到依家為止寫左幾多字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞