[新手]《我係一個由細到大都好想試下做女仔嘅男仔》(2)

254 回覆
25 Like 0 Dislike
第一個post:https://lih.kg/1942889

終於開到2

講下感受:好多人都讚個題材特別(不過都有人話呢個題材好沉重),所以我都幾開心,如果再多啲人睇就完美喇 初頭上過一排講故台熱門,可惜之後跌咗出嚟 希望嚟緊會多啲人睇啦,當然我自己都要出文出得快啲

Penana Link: https://www.penana.com/story/62936

penana係個黃色小說app所以我希望大家都入去睇下,同埋排版好啲,都會睇得舒服啲。
可琳:「haha,講到好似環保咁~每人出一小分力」

「無錯!就係咁樣,每人出一小分力,一齊改變吖嘛~」

可琳:「就由聽日開始~」

返到屋企之後,就見到阿爸拎垃圾出去揼,但奇怪在於佢嘅表情,今朝佢望我嘅眼神係鄙視㗎嘛,但佢而家嘅眼神係慌慌張張咁,我心諗揼垃圾揼到咁嘅?

入到房之後,我嚇咗一跳……

衣櫃係亂曬,我就回想起頭先阿爸揼垃圾桶揼到咁慌張,我即刻摷下衣櫃,發現我條格仔裙唔見咗。

我即刻追返出去垃圾房

出到去時見到阿爸,今次真係冇面畀,我指住佢嚟鬧:「你識唔識咩叫做尊重㗎?」

睇佢嘅表情都應該知道我講緊咩

去到垃圾房,我知道邊袋係我哋屋企嗰袋垃圾 ,點都有啲污糟,但冇得揀,我踎低咗摷垃圾。
可琳:「haha,講到好似環保咁~每人出一小分力」

「無錯!就係咁樣,每人出一小分力,一齊改變吖嘛~」

可琳:「就由聽日開始~」

返到屋企之後,就見到阿爸拎垃圾出去揼,但奇怪在於佢嘅表情,今朝佢望我嘅眼神係鄙視㗎嘛,但佢而家嘅眼神係慌慌張張咁,我心諗揼垃圾揼到咁嘅?

入到房之後,我嚇咗一跳……

衣櫃係亂曬,我就回想起頭先阿爸揼垃圾揼到咁慌張,我即刻摷下衣櫃,發現我條格仔裙唔見咗。

我即刻追返出去垃圾房

出到去時見到阿爸,今次真係冇面畀,我指住佢嚟鬧:「你識唔識咩叫做尊重㗎?」

睇佢嘅表情都應該知道我講緊咩

去到垃圾房,我知道邊袋係我哋屋企嗰袋垃圾 ,點都有啲污糟,但冇得揀,我踎低咗摷垃圾。
推一推
New post lm
留名
推一推
留名繼續
冇文學人推post
留個靚名,順便幫樓主打下氣
對唔住大佬
我們到了
你又有睇
樓主呢
新帖lm
寫緊喇
仲未有 要催多兩下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞