‎‎‎[終於重畫完] 一拳超人 重製的重製版 第140~143話(新) 集中討論Post

129 回覆
25 Like 2 Dislike
殭屍男哥度最好睇
昇華晒
唔係呀嘛⋯⋯又係呢個content farm post
裡面都高溫 咪連自己都燒埋!?
係咪即係又要重畫
疆屍男點打贏隻機械人
佢攻擊力咁低
唔通磨到人地無能源
冇咗閃光個通訊器劇情添
又要重畫了
舊版多啲打鬥 咪刺激啲
屌你!亂咁譯...
仲以為村田誤解ONE的指示和建議....

"有人誤會是我指示並提案讓村田老師重畫的,其實這一連的修改都是村田老師提出的點子和分鏡。我是想說村田老師真的很厲害啊。
(140開頭也寫了,是村田老師提出要重畫的)"
可以擅自改, 即係之前都係擅自加架啦
返到去請你飲奶昔
點都要過咗ONE先出到街...算唔算擅自加?
咁好多人都係唔識SAY NO既
畫第三次
見村田畫完又畫唔好意思潑冷水
第140~142話(原):post埋俾大家做個比較

第140~141話(version 01):10P+11P!

第140話(version 02):39P!

第141(version 02)~142話(原) 後補。
之前既鳳凰太勁,但係畫風打鬥好睇

而家就講多少少內心,同埋connect原作多少少

兩方面都各有好處既,反而兩邊睇曬就滿足了
出龜波到完咪好頭好尾,雖然就普通左D
第143話(新):51P 比原來最後增加3p
大家一樣件公仔衫先係正體
食幻幻
老師好正 走左入人地嘅精神空間
係要鳩鳩地先係一拳超人
第141(version 02)~142話(原) :post俾大家做個比較

第141話(version 02):51P!

第142話:30P!
重睇完一次之後覺得冇咗呢兩幕有d可惜

烈焰雄鷹新同舊邊個型d?

ONE:有人誤會是我指示並提案讓村田老師重畫的,其實這一連的修改都是村田老師提出的點子和分鏡。我是想說村田老師真的很厲害啊。

村田:哇啊啊!過獎了!謝謝!!
ONE老師謙虛了,實際上這次修改前我們兩個人討論過怎麼展開,商量完後重畫的。我是想說ONE老師真的很厲害。當然這是根本不用說的。

重畫就不嬲都係村田主動提出架啦, 但如果改內容就一定ONE有份...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞