‎‎‎[終於重畫完] 一拳超人 重製的重製版 第140~143話(新) 集中討論Post

129 回覆
25 Like 2 Dislike
https://tonarinoyj.jp/episode/10834108156636232823

第140~142話(新) 中文 小心爆data (眼鏡漢化唔做,所以冇正體字得殘體)!
第143話暫時未有,遲d後補!

第140話:37P!

第141話:29P!

第142話:29P!
村田:對話可能還會再修改,但22卷單行本需要修改的基本告一段落了。

(村田已經開始畫175了 from: another tweet, )

暫時官方已更新的重畫集數:140~143, 145。
第145話(新):
‎‎[瘋狂重畫] 一拳超人 重製的重製版 第145~ 話(新) 集中討論Post
https://lih.kg/2007751
咁改139都要改 童男機械裝變細路仔裝
係咩?我反而覺得好好睇!
將童帝同鳳凰男心理描寫得好好!
又唔會好似原本咁鳳凰男明明勁撚到仆街,但突然之間輸。
成個改動好合理,睇之前見咁多人屌,我仲以為好差,
根本好過145好多啦..呀嘛...
改完其實唔錯 但係根本連唔到點解童帝之後會同老師分開走, 變左之後有幾話又要再畫過
你放心,之前講咗話大蛇嗰段都會再重畫,所以肯定大把要重畫。
...屌

而家出到175 由140開始重畫應該下年都睇唔到餓狼怪人化
講童帝內心戲嗰度感覺到係想同依家原作版嘅童帝接軌
隻鳳凰感覺勁左
隻雄鷹mode大隻咗又型咗!
睇到佢話想招攬埋警犬俠
姐係依家一路同時畫重製既重製版同重製版
睇嚟係了
鳳凰男個能力就係不斷變mode成為最適合嘅型態
佢最後俾自己能力跣咗一鑊...我覺得仲合理過佢撕得爛件衫...
可以解釋到點解出走去neo
我覺得幾好
鐘意舊版同新版嘅分界線會唔會係 鐘意睇打戲定文戲多d??

今集童帝從鳳凰男收到英雄協會黑幕情報 呢個明顯就係用嚟接返原作版呢個位啦!
https://tw.manhuagui.com/comic/9637/427870.html#p=3
改得幾好
之前淨係戰鬥都打到咁長
依家多左文戲解釋番好多野 對英雄協會不信任 老師點解想要隻狗
同埋童帝本身係同老師比較少互動既一個S級
改完係好睇咗嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞