中大討論區第五十四回之挽救GPA尚未成功暑sem仍須努力

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
原來CC宿個邊因為個濕鳩武漢肺炎暫時停止左派宿程序

即係下年可能繼續online
咁你咪好威?
自己Email 左cc 宿個邊既回覆
Major gpa 3.49 但仲有兩年
即係點讀都無first hon
開始後悔無比足心機讀書
點會冇啊 仲有2年
頹底垃圾 淺嘅嘢已經讀晒
無信心可以喺啲難嘅科拎a range
早知唔手痕去睇...
冇話唔得嘅 暑假睇定下個sem啲Material 預習下囉 起碼都有個底知道深淺
我下年final year major gpa得3.3x惟有下個sem努力啲
真係好想first hon
多謝你
巴打加油!!!
祝你好運
利申:舊年成功trans到
進入CUSIS -> 點選Academic requirement,就可以見到一個叫 Major GPA。那一個一般就是你的Hon GPA 了
Ref:http://cuhkinfo.blogspot.com/2016/01/hon-gpa-2000-3000-omajor-1-gpa.html
暑sem 都完咗啦仲點樣drop
一定有機會 我year 2 major gpa 都係得3.22 去到year 3開始sem sem major course 都a range 追到依家hon gpa 3.7 雖然唔知有無機first hon 但肯用心讀起碼對自己有個交代先 加油呀巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞