飛馬搞乜(3)支那飛馬電腦將手足客戶資料送中

1001 回覆
131 Like 10 Dislike
Ok check stock嗰度我插唔到嘴
但係個問題係出左貨 問多兩問先知冇貨喎
中銀不了
現金算鳩數
冇特別追
飛馬出左黎未?
用銀行嘅系統做交易
銀行點會冇交易嘅完整資料
只係銀行畀唔畀埋你睇嘅分別
想知法奥會唔會咁(唔係貶意,真係想知)
呢個當然係,我用果間有*
個 POST 好似推得慢咗
幫推
某d代理商會stock

但真係得一兩間

基本上我地店鋪而家問覆都係whatsapp / email / 甚至電話問

但到左落單個下.因為可能中間過左d時間.已經冇左貨都唔出奇
查sku+確定有貨,響香港近乎無可能做到,全部代理都要下下問am先答有定無,問都問到口臭,點update
唔講黃藍,坐貨大如砌機龍頭馮生個網一樣唔會話你聽有定無(除非落鋪問) ,何況坐得少/唔坐貨嘅網店
做唔到唔太關retail事,一日代理唔share api都唔會有確定貨呢回事(我唔覺得佢地會share)
Ok check stock嗰度我插唔到嘴
但係個問題係出左貨 問多兩問先知冇貨喎
想知法奥會唔會咁(唔係貶意,真係想知)
某d代理商會俾埋stock倉存

但真係得一兩間

基本上我地店鋪而家問覆都係whatsapp / email / 甚至電話問

但到左落單個下.因為可能中間過左d時間.已經冇左貨都唔出奇
其實FPS係金管局嘅system
香港持牌銀行有FPS都要經過金管局嘅audit先可以用
你當金管局有曬所有銀行嘅資料同埋記錄啦
同時金管局係正苦其中一個dept依一點都個個都知
再講遠少少遲下派嗰一皮嘢 正苦攞你嘅information唔會只有一個名咁簡單就畀錢你
所以fps show個全名我覺得做唔到啲咩

利申返 前銀行IT狗一隻
但如果可以同有方法嘅話當然希望自己能盡量減低資料被送中嘅風險
我幾時失明
有邊次我冇同你一齊推爆悠二
只出左嚟一次
好彩刁民丁 block 咗我
唔係嘅話悠二你又有排畀佢狙擊多樣嘢
你無戶口親身去分行現金入數就可以無record
我無用過轉數快過數畀中資銀行唔怕資料被直接加速送中
咁power兄.呢樣野.我又唔會唔認既

而且唔係話咩野打沉一條船,只係,香港好多店鋪.好多轉數快都係set左做中銀

當然.我一開始我承認,我係冇為意,所以我岩岩見到已經即刻更改左恆生

但.我都係覺得.應該係冇咩分別的.當然令各位感覺唔良好.我呢度道歉
轉數快就係要佢快同收費低(視乎間行匯出收幾錢)
去銀行同啲廢老爭隊排就死得
最主因都係因為個政府係腐敗嘅, 個人隱私權處處受限, 轉數快系統錯嘅唔係佢本身; 其他fast payment system亦然
響咁多金融platform黎計, 轉數快都唔算拎特別多權限(只係建基響你俾銀行/金融機構嘅資料)
我覺得起碼好過支那寶拎你部手機影相權限/又或者其他app拎埋你聯絡人權限
飛馬生上得嚟連登唔該就交下戲至少扮下死狗
咁撚串就唔好上嚟啦
搵人加落藍店list啦
誤會姐
知你記仇記到出哂面wo
其實FPS同CHATS/RTGS一樣
對方只會知個名同戶口號碼,其他資料都係放左係HKMA個server
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞