太舊ge 樓按揭係咪好困難?

72 回覆
0 Like 5 Dislike
前日去左睇和宜合道d 樓,3百萬頭實用26x呎,又有lift,但樓齡成45年。經紀話按佢其他客呢類樓做9成分28年無問題,攪到我心郁郁。有無巴打可以分享下
借5成就OK..
9成應該唔係銀行借
HKMC要驗樓,但一般冇問題,係有機會借唔足30年
Hkmc 做緊75減咩唔係?銀行有d 仲有80減,除非你自己年紀比較大就另計
28年似okay喎
你親自問銀行好d
agent嘅責任只係促成交易袋佣
你上唔到會撻訂跳樓佢唔care嘅
如果28年都ok,佢個樓價底,月供貴少少都頂都,我係驚批我20就攪唔掂
maybe.
我親身經歷就唔得,不過十年前
咪撚買呢區,垃圾再無人有
可能囉,我又無乜所謂。
無計,連登咁多天才。
講多少少
你借都仲借到30年, 但你要住一世
因為你下一手做按揭就基本上做唔到
Wtsapp問銀行按揭部啦

地產實乜都話得 一陣你落左訂但估唔足你就仆街 訂都蝕埋
租4年一手私樓再入好過啦 依d樓要黎做乜?
AA話做9成 唔通個AA做埋按揭俾你咩?
有啲好舊既公屋、南亞多、癲佬多、最近地鐵站要去到大窩口、斜坡又多仲有好多不能盡錄,正式啲黎講成個北葵涌都唔好搞,除非你由細到大住呢區唔係真係咪撚搞
樓齡只會影響按揭年期
話會影響按揭成數既一定冇買過樓
買之前睇下之前有無成功做過大維修先
問左,未做,仲招緊標。
我層樓40年樓齡無lift 想做九成但hkmc最後批做八成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞