UNIQLO好唔好做?

80 回覆
4 Like 81 Dislike
最緊要有囡囡
一直都唔明其實摺黎做咩 你掛晒出黎咪算
要摺果d你咪收埋 唔好擺出黎
摺左 一拎黎睇1次 你就要再摺
掛既話佔地會大啲 會放唔曬咁多款出黎
但佢好反智唔係款款都有display
洗唔洗做apt test
去68sale bra底褲好過
點先可以識啲女女?
而家UNIQLO都唔請人
唔好做
睇你PT FT
PT會再慘啲
強行放break冇錢收 有時收舖個場亂仲會要你OT執埋
每日做嘅嘢都係接衫 sale客 收錢 clearing (依幾樣都唔錯嘅)
每日返工前要記哂 琴日頭十個最暢銷商品 要記埋個位 有時會突擊問你
最無奈係啲濕鳩規矩
-
以上都唔係最慘
萬一你咁唔好彩 融入唔到佢哋嘅圈子 先係最慘
我個時返PT 明明編好咗 我依段時間係企區接衫
點知 唔知有啲客對鞋濕咗踩入店 地下一噠噠黑色鞋印
然後叫同事頂我個位 要我去拎牛仔褲濕水痞低係地下抹
抺咗一個鐘 全場得我一個人抺
再再再慘啲係 PT報更係月報 到月中 有個學校要我去interview(一個星期前通知)
我就問可唔可以個日請假 唔返
佢哋話唔得 你點都要揾人頂 頂唔到你都係要返
放心 係好少機揾到PT幫你頂
我唔知有冇記錯 好似唔返一次就收警告信 收三次就開除
-
你自己好好再諗下啦
你好慘
想知你做邊間,其實係睇d同事
其實做耐左就冇人理你
好多野都係得個講字
以前佢地驚無人都係話下就算
唔知而家無數咩景啦
睇到好想翻
樓主本身outgoing咪係
入面好多本身已經埋哂堆
好多後生手靚女,次次去都視姦佢地
比狗做
入到去要練跑 d濕尻pic店長會不停叫你跑快d!跑呀!
佢地覺得跑完會有效率d
好似好耐冇要外判啦喎
自己pt都瘋狂cut緊更 點會要外判

最好笑係d pic日撚日話唔夠錢 本身已經cut pt更 但繼續請一大堆新pt
請d人返去擺
小圈子文化 是非多到仆街
有人埋唔到堆比人bully
開埋ig笑尻人哋 大佬打份工姐
已經唔理份工忙唔忙 啲人都好有問題
做咗一個星期已經頂唔順走咗
垃圾工 冇乜發展空間 店長都成日走人
日本冇咁大工作量就好做 香港忙到你癲 根本賣勞力賣青春 入黎做pt識下女就算 唔好妄想會有發展 比你做到店長都係做到隻狗 冇個人能力可以發揮 每日都係跟規矩做事 聽聽話話 日日烚熟狗頭咁笑 有日本高層黎唔滿意 一野就調你走 每日有做唔完嘅任務 永遠只係公司岩 個客岩 員工永遠是錯的 好似宗教咁 諗返起都好恐怖 佢呢啲經營方式
而家唔洗吉alarm 啲外判咪又係出面摺場
啲人問野又唔識答 無乜用
垃圾工 做日資奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞