UNIQLO好唔好做?

80 回覆
4 Like 81 Dislike
摺衫師
仲有個唔知咩6個terms

Smile
Eye contact
Posture
Take notes
No gum chewing
ENERGY!!!
忙到仆街
好多做sales都會有
唔好做大鋪 忙撚死 之前做細鋪 企door唔講野 無俾人屌過 又唔洗早返去抄Top 10 items 做得幾舒服
狗也不
原來英文係咁
呢D閪野唔撚知邊條撚樣發明
乜撚野落場 我幫你老母落撚埋仔
一個資本家要打工仔幫佢承受風險
時間又冇得撰 永遠佢大撚哂 勞工法又閪
乜撚野工聯會表面幫勞工 實質幫資本家
不如改名叫資聯會啦屌
唔好做 尤其係外判 佢哋好歧視外判 啲後生嘅full time覺得自己大哂 好寸 唔教人
傻9先做U記,幾個月加埋返咗唔夠兩個星期,射波射到俾佢炒,通知嗰時不但冇唔開心,反而仲有一絲重獲新生嘅感覺
仲有啲on9 pic拎住雞毛當令箭,串撚到仆街,又冇禮貌、唔識嗰陣問佢嘢又唔答,做唔到又屌鳩你,返工淨係負責睇cctv、擦店長鞋
啲更又on9,係跟勞工法例啊,不過放break冇錢仲要跟足佢啲規矩,返9.5個鐘更實收8個鐘錢
如果你想測試自己嘅容忍程度,睇吓自己係咪社畜嘅,歡迎你加入Uniqlo
做pt 慘過出去做好多工既full time,
做幾個月好喇,做撚死你
每一次出貨場之前都要briefing 問問題背口號真係好on9
依家仲要自己對住自己叫口號
15.5k
呢個時勢算係咁了 時薪$65
其實正正常常 無冇人會理你
叫做仲請人 報日中更咪冇咁辛苦囉
Eg. 11am-5pm
係moovup apply咗成個星期都無回音
落鋪填最快
帶相帶筆
group in完通常幾時有電話通知?
想問嗰啲推廣大使係咪一樣咁on9
咁多女溝
pt?
寧願做非日資喎
每朝briefing背書 要抄每日銷量 top items個啲
周不時突擊測驗要放工留低背完書先俾走
俾店長副店長見到你接到call唔跑去就會話你
等等
都幾煩 翻工就係摺衫同褶衫
最on9係我quit左再報外判剩係拆貨褶衫唔駛做佢啲briefing同收銀個啲
人工係高過本身pt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞