[裝修巴打請入]裝修左半年,地板吱吱聲嘈到訓唔到

127 回覆
4 Like 2 Dislike
新居屋上年12月搵裝修公司裝修完
但大門位置嘅地板每次行過都會發出好大嘅吱吱聲
之前搵返裝修公司整左幾次都冇改善,佢地堅持係正常嘅,只係無縫地板熱脹冷縮問題,已經唔肯再幫我地整
但真係好大聲而且係出入大門、廚房同廁所嘅必經位置,好影響日常生活,半夜行去廚房飲水/去廁所都會嘈醒屋企人
想問下做裝修嘅巴打咁樣係咪正常?
整得衰又賴
巴打做裝修?我啱啱up左條片 可唔可以幫我睇睇有冇問題
實同你講正常架 唔係就要起哂佢重舖唯有舖毛地氈忍耐下
但啱啱裝修完就咁 仲有排住而且裝得都唔平
無縫地板壞處
無縫地板真係好易出現呢個問題
我估可能係因為地台唔夠平
腳膠入緊黎 我頂住先樓主快啲走
我屋企人都係咁講,但一開始已經加左$14000平整地台
裝修公司嗰邊又堅持地台冇問題所以上黎問下
點解要用無縫地板
認真答
地台唔夠平 手工唔夠好 綿唔夠厚
近門框位特別易出事

比左尾期未?未比就叫佢上黎執返好

比左就閣下自理了
你擺把平水呎上去咪知平唔平
$$$$$
同呎數鋪磚地可以貴幾倍 視乎物料價錢可以去到10倍
好明顯底板同石屎離咗殼啦
好多人推介話無縫板又平又靚, 但其實裝落真係易出事過磚.
用實木地板其實都好
通常無縫地板
人哋都係懶唔做地台
就咁舖上去先會用
聽你咁講
又比多萬幾蚊去整地台
咁何苦做無縫呢
因為屋企人鐘意木地板而家已經好後悔了
當時係裝修公司嗰邊訂左料先話地台唔夠平,唔平整返地台之後容易出問題先加錢整地台,點知最後都係有問題
即係地台唔夠平?
佢有冇同你整個地台都成問題
Btw邊間裝修公司咁仆街
有無鋪夾板係底?
知唔知地板用咩牌子?
個『樣』靚囉、假架麻因為
又唔係木,又唔係磚,下面塞埋d濕鳩綿

最好既係咩?就係唔洗手工,易,快,平

一樣收你咁上下價錢但係做少好多野

做磚地板 唔盪平 會刮腳 會爛
又要等乾 日數又長 泥水老師傅又貴
而家好多木紋磚 踩落去感覺都有木紋feel
肯定係因為價錢問題先揀無縫 判頭油水又多
係室內設計公司黎Round Txxxx Creaxxxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞