90後已到30歲圍爐區(2)

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
巴打幾大做邊行?人工唔錯
工程 90後
我算係幸運一族
憑自己上左車,收入穩定同埋都算有前景
但係人生無乜目標,每日放工on99打下機上網
係鍾意煮下嘢食但係weekend先整因為平日懶
身邊真係開始越黎越少朋友,個個唔係結婚就求左婚,以前日日都一齊打機到依家大家開始無乜contact

其實係咪好多人咁樣就一世
我曾經都有呢個諗法,所以去多左好多活動識新朋友
不過愈大慢慢又習慣自己一個人,應該話愈來愈鐘意一個人,做吓自己鐘意做既野
覺得工作搵錢同屋企人最緊要,連女都唔想溝
可能慢慢睇化左,唔係好相信愛情🤦🏽‍♂️
結左婚 不過分開住

omg
仲有幾個月就30
個TOPIC好正
廢老80後入黎留個名
你都開個80後已到40歲圍爐區囉
我有朋友當年24去咗speed date
識咗以加條仔一齊左4年 睇緊佢地幾時結婚已經
28就唔好上網識人啦 去下呢啲活動 面對面睇下有無機會仲好喇
下年年底就三十歲啦

出黎做野第六年,工作上算係順利,升左兩次職。人工應該比同輩好

同家人關係好一般,家人同其他親戚關係都係好差,過年幾乎唔洗同任何人拜年。

小學之後同小學同學斷聯絡,中五畢業同中一到中五ge同學又斷聯絡。去到中六七已經唔係好想識人,但有一個同學佢成日都黎搵我傾計,好多謝佢令我中六七無咁難過。但係一直以黎同人ge關係總係覺得會好難keep,個人一直以黎都好少social life,最後呢個同學我都係keep唔到friendship
大學更加嚴重,摺到野都唔講,team project永世單人做。

最近有見一見一個以前好freind ge朋友,但係感覺有陌生感同距離感,已經唔係以前ge感覺。出黎做野之後好習慣每日返工放工之後就返屋企,但每隔幾年總有d時間會覺得自己太孤獨會好辛苦。好怕搵舊相識ge人,怕被拒絕怕被遺忘怕要接受我地只係相識過唔再係朋友亦唔想同你講野ge現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞