如果另一半突然同你講分手 你會點做?

241 回覆
140 Like 17 Dislike
其實佢好耐之前已經對你死心無左感覺,有晒後路就分手無縫連接

無可能無伏筆
事嘅
自己對段關係都悲觀,無人救到你
感覺既野係因吸引力而產生
人總會有低潮,顯露人性弱點既時候
對其它人打開左窗口咪比有機可趁
你自己攞黎怪乜野人
但係無論我點樂觀回應都好,對方都係好冷淡。好難捱
冇可能㗎屌
我做過講嗰個
係冇撚可能呀
自己去識多d異性朋友,做多d運動練好個身型
知道你係辛苦,唯有自己約會個陣營造到佢需要你既感覺了,唔好成日問佢,只能靠佢既反應行為判斷
無野可以做
只好接受

已經被突然分手兩個月
我都仲會夢到佢
有,我個姪仔小學開始鐘意同追條女好多年,做晒兵乜野浪漫野都做晒都不為所動(外國讀書專登返去幫佢慶祝生日),終於放棄
之後性情突變進化食左唔少女乜都玩過晒,結果呢幾年都係去溝返初戀,而家佢初戀幾乎日日榨干佢
放手

ching 好明顯你地對愛情期望唔同
無話邊個岩邊個錯,而價值觀唔同,根本係無得救

姑勿論佢心裡面有無其他人,佢有勇氣開口解決個問題,佢都算尊重份感情。總好過拖拖拉拉,浪費時間。

身邊有好多朋友拖到女方年紀到要結婚,或者拖到真係有第三者出現,先肯正視問題
榨乾,自膠
作為一個女仔同你講,你明知佢想要乜但你又俾唔到佢
佢失望既時間長咗自然會淡咗
其實拍拖一年你已經無咗熱戀感覺
咁佢作為一個仲保持熱戀狀態既女仔真係好慘
你完全唔同case
樓主講緊拍緊拖,一邊冇哂感覺然後講分手呀
你個姪仔一齊都冇一齊過
仲要小學
多謝巴打 你肯咁真咁同我溝通
我都知自己攞嚟
但我想挽回佢
係小學追到大學,好撚長情
一般情況其實已經無得救
緣起緣滅,愛人之前先愛自己
想知你點樣去挽留?
Same feeling
我都每次同自己講最後一次 每左半次 unfollow左佢又引唔住follow返
唉 巴打
上次我都挽留過
車咗佢上山 傾過哂所有問題
我都應承佢乜都改
但係都係無用最後
佢都係決定走

我都想知你用咩方法
我依家話心淡佢話要冷靜下
睇下你點挽留
識啲女好撚仆街 完全冇理過男友面子 唱男友分手嗰陣時求佢個衰樣 話佢想分手嗰陣時 條仔跪喺度喊住求佢唔好分手次次見到條仔心入面都笑鳩佢 男人老狗跪喺度喊住求條女
咩都做唔到
之前有同樣問題,最後都揀重新一齊,但個心點都有條刺咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞