覺唔覺《少年賭神》先係賭神系列最經典一套

204 回覆
145 Like 24 Dislike
我老友何紅生係紅色個紅,生死個生
香港前傳黎講算拍得好
果時覺得幾有新鮮感喎,睇慣左佢短髮
仇笑痴都經典
鋪鋪都你話事 輪都輪到鵝揸番次fit
賭神1,賭俠先覺得正
喂 我喺宣宣啊 你想唔想知道我三圍尺碼喺幾多
配合唔到原版呢, 第一集話賭神同龍5係新相識, 但前傳拍到佢地原來一早已經認識
日日手浸鮮奶最好笑屌佢老母王晶諗撚埋D野真係勁搞笑浸都浸到甩皮啦,仲點靈敏呀手指 🤔
阿發淨係出場嗰幾秒都屌打你成套戲啦
我都覺得係劇本最好嘅一套
又無悶場
黑色幽默唔係之前個種鬧劇feel
浸完打飛機係咪high d!
少年賭神有bug啦

睇返第一集賭神同龍五係點識先,然後又點會後生時已經識咗陳小春呢個龍五?

仲有戲入面的幾個假髮真係睇到想死
當年賭神個勢真係好勁

出咗一堆賭聖,賭俠,賭霸的片

連樣樣遲人幾拍的TVB都拍咗套:

呢套都Ok鍾意。爛聲陳豪幾正, 黎明首歌都ok岩聽, 仲有長頭髮既西班牙老公
覺呀
兩場大賽都好睇,第一場比師父出賣,從而提高左戒心。 蘇圖啲押韻句好洗腦
第二場知道勒輕會出賣佢,就順水推舟,境界高左。 胡慧冲呢個陪跑都做得好

仲有龍五既背景,同高進識於微時所以雙方好信任大家

不過王晶賭片黎講,覺得最好既係 無名小子

做最高境界既賭徒,係孤獨既。唔可以比私人感情影響大局,就算望住條女比人姦 都要完戲 唔能夠比對手睇到破綻
黎姿後年時靚到仆街
山牙七氣喉個到加埋首歌真係起雞皮
梗係

細時丁過無數次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞