拋磗 邊隻即食雞胸最好食?

142 回覆
18 Like 1 Dislike
幾重先?
發覺有d係100g 有d唔係
館長果隻好似200g又係$3x
計返同donki 100g $18差唔多
healthilia 100g $32 呀
咁好L貴
不了
大家平時食過幾錢舊?
我見多數都係$3X 100g
好貴
donki $18 舊
早排訂咗$3x 200g
咩牌子??
https://instagram.com/oasis_healthyfood?igshid=22g26w6fkns
啱啱食咗1嚿 都幾乾吓
遲啲試吓就咁解凍食同煎一陣再食有冇分別先
Donki 個隻你會點整黎食?

係office 最方便既方法係咩?
想問下咁多位巴打啲雞胸你地幾耐食一舊
定操完就食
今日終於食左donki雞胸黑椒味 好好食呀
有無d經濟推介
廿蚊樓下
樓主唔係講緊DONKI 隻即食雞胸咩?
我係百佳買個隻要煮既雞胸(CP牌, 好似係泰國野來), 行左成個百佳最平係佢,好似60$ 1KG, 我見佢好多雞胸都係60$ 2件 500G 咁上下, 仲要唔係即食
BTW 咁岩SEARCH 雞胸邊到買,搵到呢個POST
我去大快活買盒雞胸紅米飯連野飲都係40$ , D雞胸仲要大舊幾滑幾好食
淨係食雞胸既話叫佢走汁走飯走野飲
應該平過32$ 100G
個隻60$ 1KG 既雞胸應該係窮撚先買, 自己煮過覺得又柴又硬又乾
巴打最後試左邊幾隻, 睇過幾個POST , 都得出D建議, 去百佳OR AEON 50$ 400G S PURE 雞胸, 但要自己煮
諗緊買S PURE 好定比貴小小買即食好
即食想聽巴打意見買fitasty, 算唔貴, 但唔明點解佢原味係貴過有調味既雞胸,搞到有小小唔想買
IG黃店淨係試咗@chickenest.hk
性價比幾高,$3X有200g,味道都唔錯
而家都係長期幫襯佢

另外都試咗隻「岩手県南部雞」
味道同肉質嚟講幾乎係最好食嗰隻,價錢都還好,可惜得110g
最近見佢有出180g,可能試一試睇下點

題外話Fitasty啲封門柳都幾好食
咁應該同FITASTY D 原味雞胸差唔多價錢, FITASTY 賣35$ 200G 原味
你覺得邊隻好食D?
Fitasty得原味驚食到你嘔

@chickenest.hk有唔同味就開心啲
尤其隻薑蓉我覺得幾好食
另外近排新出嘅蕃茄味都好正,不過要加錢
其餘仲有醉雞﹑泰國青咖哩個人都覺得唔錯
建議你可以問佢地拎最新Menu格下價先

BTW櫻滿屋呢排出咗個promote做緊$20蚊一包,建議可以試下
櫻滿屋 巴打都覺唔錯?
呢家諗緊第一間食邊間好.
CHICKENEST D 雞似小店, 好似唔放得耐咁, 我平均1日食100G OR 2日食100G 到
如果只係食100g就強烈建議櫻滿屋(即係岩手県南部雞)
味道多+好﹑質地OK﹑價錢唔錯,而家仲要做緊$20蚊一件
啱啱都入咗35件180g試下睇下表現好何
係咪直接去佢個官網訂就得?
https://www.sakuramitsuya.com/promotions/35pcs
呢個? 好似要買35件先有20$1件
同donki 個隻18$ 100g 比, 邊隻好食d?
巴打講到好似Healthilia 咁好食

原本佢聲稱16件110g或者35件180g先$20一件
但唔知係bug定點,我之前試16件180g佢都係計$20一件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞