拋磗 邊隻即食雞胸最好食?

142 回覆
18 Like 1 Dislike
想問一餐如果食2塊係咪會過量?
依間真心好食 仲有醉卵左同豉卵蛋都好好食
如果唔理價錢只係問好食既話:
hktvmail search amatake
日本官網:
https://www.amatake.co.jp/saladchicken-fan/
就係呢間日本廠發明即食雞胸既
唔同製法唔同味道, 有無添加, 有冇加骨膠原好多種類
不過香港賣到好貴
Healthilia個人覺得食落幾天然,味道都算唔錯,幾襟食,但偏貴
Optmeal舊時隻麻辣好好食,之後越來越難食就放棄咗
Rankingdak性價比幾高,但食耐咗都幾反感,而且肉質偏奇怪
Fitasty除咗原味之外都幾難食,但性價比OK,而且人工Feel唔算重

黎緊試下樓上啲黃店雞胸先
半個鐘。。師兄鐘意老雞
我一樣 滾水熄火放落去7分鐘
呢隻我係aeon見過 都係$25左右
最近係aeon試左隻日本牌子 香草味$45/2件 幾好食
呢隻係AEON自己品牌嚟
45/2真係有啲貴
呢間唔係好得喎啲雞唔入味又唔夠滑買左十件試有啲後悔應該冇下次
咁多位Ching 你地點煮donki雞胸?
推下 想知邊隻好食

(利申:暫時食緊donki 好食但原來幾高鹽份)
我就咁食
有時就熱水浸暖佢
Thx!!! 兩個月後既回覆
推返起先 因為我都諗緊買邊隻
宜家全線donki係咪冇哂貨?
去左海之戀幾次,d staff 都話冇哂
唔知wor
3個星期前 銅鑼灣仲有
之前尖咀都買過一次
healthilia 真心好食 除左嫩之外,d 味好食得黎夠天然,唔會食得多反胃 試過其他牌子初初食係好味,不過太重口味真係好難keep 住食
一舊$32 幾貴下
可能我一次過買多 同有用code 所以都係廿幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞