[5.27]明天將與理大一役相當,成轉捩點

297 回覆
615 Like 91 Dislike
527係街頭抗爭restart第一戰,如果全部去金鐘明知對家重兵,一定損失慘重,好滅自己威風

我同意聽日係好有意義嘅一日,如果以反國安法為目標,對象係支那,咁立法會已經唔重要,全面抗爭就對紅企中資,區區開花喺未有重大損失前結束行動,咁樣對之後抗爭會比較鼓舞

聽日嘅目標係:惡歌法仲有冇需要好似612咁搏命阻止呢,我又唔覺得值得,同埋聽日唔會阻到,重燃戰火,召喚手足比較實際
有機會誘手足深入敵陣
Push
革命就需要有損失
唔可以潔癖
自古以黎有咩戰役係雙方不損一兵一將?
每次失敗都係為下一次做準備
落單狗
嗱,犯法就是犯法 我唔支持暴力
見到黎明行動四個字已經可以預示到

得少量手足會出俾便衣光速咬
港豬藍屍會幫手清rb
跟住私了,什至火魔掟”平民”
然後對家大spin恐怖主義
結果阻唔到立會,又製造大量敵人
失敗後放負互屌.....
佢地要做 手足不割 後果是好是壞大家共同承擔
up
歷史話我知:唔會
PUSHHHHHHHH
RTHK
【明天恢復二讀國歌法 立法會外圍一帶保安明顯加強】
《國歌條例草案》明日恢復二讀辯論,有網民發起明天包圍立法會行動,在立法會外圍一帶保安明顯加強。
現場所見,立法會道至添華道設置了大型水馬,只有數道閘門可供出入。在閘門出入口處,警方設置臨時帳篷,有防暴警員駐守,立法會附近有防暴警員戒備,亦不時見到警車巡邏。
立法會道及龍匯道行車線已經封閉,如並非獲許可的車輛不能駛進,要在水馬前調頭離開。至於立法會對面、中信大廈的外圍,亦設置了大量水馬。添馬公園及立法會之間的位置,設置了大型水馬分隔。
Pls pin.

經驗話我知
要進攻,唔撚好防守
防守係無可能打得贏
唯有瘋狂進攻,先係最好既防守
要返工 不了
聽日你無論住邊區,一落街一定有狗隊喺度,當日黎明行動都係咁。
我唔係想打擊士氣,但係唔好唔先了解敵人嘅部署就叫手足衝。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞