剛剛分手既你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(101)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
同女朋友呢兩日決定暫時分開一段時間,想請問一下大家呢個情況我應該點樣做

同女朋友係係交友app識,傾咗一個月計第一次出街就一齊咗。本身初初佢諗住玩玩下拍散拖,但相處落發現其實大家好多野都好夾,日常相處同計都好開心無問題。我一直都覺得佢就係我一直想搵既人。

但自從半年前左右,我地性生活開始變得越來越少,可能去到一個月一次咁,都持續咗大半年時間。初初佢都係同我講話無心情,但最後大家攤開黎傾之後佢就講多咗少少原因,包括話覺得扑野要交戲要配合好攰,自己黎仲簡單、同時亦都有因為我本身好瘦既原因,可能對女仔黎講男朋友仲瘦過自己真係未必好有慾望。

到到上個月開始,我報咗一年既gym plan,希望可以操fit啲,睇下到時佢會唔會有心情多少少,但係琴日去佢屋企咁岩講起呢個話題之後,講講下就變成大家決定暫時分開,因為其實大家一路對一段感情既睇法係:性生活可以少,但唔會係好似我地咁近乎無,亦都意識到呢一樣野長久落去點都會成為有必要面對既問題。

佢有講過唔想扑野其實可能有好多原因,可能唔止上面提及過既個啲,同時間針對佢自己既諗法,覺得扑野無興趣既呢件事,我呢一刻亦都真係無咩方法可以解決到。所以就決左咗由琴日開始暫時做番朋友相處先,比個機會大家思考一下。

我今日都再有就住呢件事我自己既睇法同我既心意有再同佢講多一次,佢都同我講話就算唔講都知我點諗。

女朋友,我唔知你有無睇到呢個留言,但係如果有既話我希望你唔會怪責我,因為我真係完全唔知可以問邊個可以同邊個傾訴。其實我只係好想同你一齊番咋

請問咁多位呢一刻最好係咪都係比啲時間大家?
一齊左八年幾 分開左 真係好痛
啱啱失咗初戀
已經唔係好相信愛情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞