ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》後續討論 (78)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
原來是女性壽司師傅
可能我有一顆少女的心
汽水樽裏的咖啡
咖啡杯都企不穩
搵人同師傅禁色
yeesa ig post
Yeesa
保持初心呀
黑暗終必過去!!!
信念信念信念
謝謝煒林、謝謝刀演,

謝謝二二九黨。

喺難過嘅日子圍爐,將咁多枝就嚟收皮嘅火把擺埋一齊,又好似可以燒得耐啲、燒得旺啲。我地都會灰鳩,我地都會痛心,呢啲情緒絕對無問題,無論你係邊個,都請唔好壓抑住佢。係,演員嘅責任係要演好角色,導演嘅責任係拍好作品;但生而為人,最基本嘅責任係要照顧好自己。自理唔掂嘅,我地就互相照顧,生計如是、娛樂如是(自問五人眾都提供咗唔少鞭屍同恥笑位畀大家,請繼續)。

早知道傷心總是難免的,你又何苦一往情深?
因為 這個世界只有一種鄉愁。

正正因為無法從痛苦之中轉彎,先至明白自己喺到植根有幾深,知道自己仍然係有血有肉有良知嘅一個人,喺崩壞嘅時代仍然不輸尊嚴。如果我地打到傷痕累累,已經攰到不似人形,我地仍然可以用自由而囂張的溫柔,做美好的獸。釋放返你嘅本性、你嘅inner child,想笑就笑要喊就喊撚柒鳩曬佢。

「即使明天世界就毀滅,這並不代表我們就要把蘋果樹栽種在溝渠旁邊」願我們都懂得吃,捨得穿,不會亂。見字請飲水,保持健康,相信夜行之後,太陽會重生。路程係會有啲長,畢竟北海道m記之約係下年嘅事,刀演嗰8位數字都未收到,大家just carry on。

位能黨五人眾 成立兩個月紀念
sorry打長文 有啲遲

喺連登comment到好似寫blog咁 真係好尷尬

繼續喜歡煒林喜歡大家
尷尬推post不羞恥
唔quote了 笠湖巴
湖巴一米八

在崩壞的時代下識到大家,係開心嘅
湖巴好感性呢
I love walking with you once
I love walking with you once
湖巴
入嚟一齊圍爐係今年最美好嘅事 希望大家平安
這是最好的年代 也是最壞的年代
你真係好鐘意聽美麗新香港
我鍾意見到美麗新香港多啲
唔知道美麗既新香港係點呢
可能我地都會好掛住呢一刻
用黎做我地跨步前行既模版
我唔介意為左重建出一分力
我介意係咪屬於我地既香港
有人話The best is yet to come
我覺得The best 係靠自己創造
shit想喊
湖巴

美麗新香港要靠大家一齊創造出嚟
香港係我屋企
頂撚住

感性湖巴
We will always be here for you,
whether you need me to or not.
見唔到都係陪住 撐住
大家要好好照顧自己(HUG)
湖巴十米八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞