[互動故] 中學追女仔 [結局篇?]

429 回覆
34 Like 3 Dislike
B 有啲嘢唔知好過知
好耐冇睇,我返嚟喇
家希派嘅勝利!!!
入唔到phy econ
上到高中轉科?
9月先有得搞
試下先囉
B
管她媽的日記做什麼,你現在眼裏只有家希。

你親了家希一吻。

不是不小心,不是情到濃時,是,你是故意親下去的。

「我地。。。?」

家希搖著頭説「好啊。」

她這刻的笑容你永世也不會忘記,很美很美。

你和家希共渡了一晚幸福的春夜。
——————
另一天了,家希也離開了。

你在收拾著昨晚大戰後的環境,你想到現在你還沒有給她任何的名份,今晚正式表一次白吧,畢竟你們有過春情。

獨自一人時會思考著不同的東西,而你想到希妍的日記。

你把希妍的日記握在手心坐出露台在掙扎著應否打開它。

裏面可是希妍的內心世界,可能會發現此你不知道的事,但。。。打開它好像不太好。

不管了,你的好奇心戰勝了道德,你決定把它打開。
上咗水都無人知
屌完先打開
文呢
只怪我出文少
Btw隻death stranding好L正
而家日玩十個鐘
Lm 樓主終於返嚟
你在打量著要如何把日記上的鎖頭打開,你試用蠻力,當然是沒有用的你是敵不過那堅硬的鎖頭。

難道你沒有辦法進入希妍的內心。它是她。

最後的方法,你輕輕把鎖頭扭開,誰會想到温柔的手段才是致勝之道。

温柔,不是弱不禁風。

女人就是鎖頭,你怎樣打她罵她她仍然不會為你打開心扉,甚至還會緊緊扣著另一個男人。要讓女人對你死心塌地就要温柔,不管是在生活還是在床上。

温柔,是一門藝術。
————
*粉紅字乃希妍日記內容,畢竟充滿少女心的希妍是用粉紅色的筆寫日記的。

八日二十日
上帝愛人類,那為什麼要製造死亡這回事。昨天我的雙親逝去了,都是那貨車的錯,若那天我沒有任性,沒有向他們發脾,沒有叫他們下樓,必不會落入如思田地。不我不能像個怨婦一樣,但我接受不到,接受不到。。。。。日後我要自已一個生活或是搬到加拿大和婆婆生活。
我現在的思緒很混亂,我想睡了。
文!
八月二十五日

掙扎了一段時間了,去加拿大啦,香港也沒有事能讓我去留戀。

八月二十七日

今天走出露台,差啲跳落去但都係遲啲先。

九月一日

今日第一日返新學校,見到一個男仔,佢。。。佢好似我daddy,佢真係好似。有趣嘅係我主動約佢食Lunch,佢唔肯啊!我就唔信佢真係咁高冷哼!佢真係有一種好特別的魔力吸引到我(^ ^)

不過有另一個男仔,好似叫陳𢓭軒?佢約我夜晚bar,講真啊我真係唔想同佢去,但求佢會帶埋「唔肯同我食飯嗰個男仔」去啦。

唔寫住,出門口了(^_^)v
你在想「原來希妍一開始叫你做「唔肯同我食飯嗰個男仔」」你輕輕微笑了一下。

然後就繼續看下去了。

九月二日

估唔到幾個鐘前寫完,而家又再寫過!
嘿,個個陳𢓭軒真係帶咗嗰個男仔去仲要呃咗佢去gay bar。。。。好彩有我救返佢咋!但而家佢就瞓咗係我隔離,我唔知點算好啊,唯有等佢醒啦。
。。。。。。。。。
呼,佢瞓醒之後我即刻扮瞓著咗,比我見到佢偷睇我電腦,好彩好彩佢冇見到我無聊時自己影嘅裸照,定係,佢只係扮睇唔到。

死啦,佢頭先同我表白仲錫左我一啖,但其實我唔係愛情果種鍾意佢,點算,將錯就錯得唔得呢?

九月五日
我發現我當佢係我老豆多過情人
同老豆仆野
好彩佢真係臭雞
加速plz
寫家希End算 唔好嚟啲咩日久生情 逼婚 絕症
鏟草慶祝甩P牌
慶祝就要出文我都甩咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞