[工程屍]2020準見習工程師揾工情報&失業調查(28)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
不過報左其他行業都冇offer
除左有朋友介紹我做夜間保安
其實考政府工 賺政府錢有乜問題?
又唔係做狗咬人
識玩一定賺對方錢洗係自己人到

正如杜文澤講 有本事唔係唔賺大陸錢
而係一邊屌支 一邊繼續賺到佢錢
咁咪即係連你自己本身都唔信抗爭會成功囉咁就唔好叫人點做點抗爭啦 精神分裂呀把口反體制個人仆住入政府
詞窮要開始玩人身攻擊了
奶政府想埋堆咪算囉 自己都唔信既野唔好叫人做啦
罷一日工叫抗爭就仆街啦 連自己本身都唔信政府會崩潰又點人去比狗捉 真係仆街仔黎踩住人地上
認錯人啦傻仔 正正經經搵份工啦 日日上黎鳩up開咁多膠post有乜意思
香港淪陷啦 仲返工?!
返工其實有好多方法
邊個話返工就唔可以抗爭?
與其比人罷工,點解唔自己罷自己工?

去搭車排隊 排排下發現排錯隊,咪再排過囉
去7仔ok 增值八達通,搵下搵下又好似冇帶到
上左車搭一個站發現搭錯車,咪落車再搭過
你中意健康啲,行路返工又得姐,條行人路咁細又咁多人,唔覺意又行左上馬路啦,咁阿蛇話你,你咪行返上行人路囉

唔理咁多,總之聽日全部同我black bloc 返工,自己諗點樣可以抗爭

見到手足做野就唔該幫下手,cover 又好出力又好 唔好企定定等被罷工

轉個頭:epd interview有無人可以同我swap時間

入得政府都係為錢姐 咁撚高尚既話就唔使咁立場鮮明都要考入去啦
到時要你做Dirty work你有得say no咩只不過暫時唔使你落手姐 想問你EMSD批架水炮車落地又算唔算咬人
完全估計到
醒目仔黎架麻 抗爭留比手足啦 你緊係入政府做呀sir
駁得幾好係咪我講中你心底痛處 想諗計要我收嗲
你都唔好咁得戚呀 到時入到政府做呀Sir咪又係要上你最憎既支那做國情教育不過我信你一定做到濁世清流 話哂你都上連登叫人抗爭
Meinhardt出咗offer
有in過咩?
大家點睇p&t(m&e)
冇in點出offer

In都無得in
算係咁
有ot錢claim
返黃竹坑
有員工確診都唔比wfh
不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞