殯儀館疏忽 喪家領錯遺體燒錯屍

122 回覆
144 Like 8 Dislike
燒多個,送嘅
買三送一
有隻牠靜靜留下負皮
純粹好奇,認領遺體唔會遁例望下個樣先架咩
就算買外賣都會check 下費事拎錯啦下話
殮房拎出嚟之後會
但入咗殯儀館雪櫃攞出嚟嗰陣唔會
但之後成場儀式都有機會見到先人
唔知點解會冇主家出聲
成班做晒儀式先發覺棺材入面果個係唔知咩人
個過程都幾癲下
唔講以為大陸 求其搵條屍做假就當真
似係做完儀式拎去燒果下撈亂左
做儀式果陣會開蓋無理由無人發現
向先人致歉???
全民文宣日 Share文宣出去呀

兩步share文宣
入去揀張圖 㩒share去whatsapp 就可以send哂俾親戚朋友同各大群組
https://swallowlife.org/lennon

我聽個fd 講都係話係土葬,佢仲講埋間舖頭叫咩名
點補救都補唔到
免費都咁話

對兩個家庭都係傷害
係一世的傷害
丟掉幻想, 大把和理非驚死 + 黑警戒嚴, 講大遊行果D只係一廂情願

請廣傳[巴士人鏈]
限聚令豁免排隊, 黑警分唔到你係咪真排隊搭巴士
主力部隊集中去頭站, 只要頭站架架車滿載, 中途站上唔到車就可以排隊組人鏈
排到累去黃店抖吓, 差完電再排過
畫面夠靚, 岩哂和理非, 有機會上到國際頭版

時間無多, 認同請推post及分享給身邊黃絲朋友

聽日, 港島, 巴士站
熟港島巴士線既人快D俾個number同總站位置
https://lihkg.com/thread/2030973/page/1?post=1
係土葬
可能係緣呢.....兩家人可能有關係
驗一驗DNA
5折coupon,3年後過期
大笑咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞